Aktuelt akkurat nå!
Asparges...Smoothies...Rabarbra...
Liker du denne oppskriften? Del den med andre!

Finnebiff fra Tana

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
250grMargarin
0,25stkløk
2kgreinkjøtt av bog eller stek
1dashsalt
1dashpepper
vann
fløte
6porsjon(er)poteter

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 141,78 Kcal
Protein 13,47 g
Fett 7,52 g
Karbo 4,8 g
Pris 13,98.- kr

Fremgangsmåte:

Finnebiff er en gammel tradisjonsrett fra Tana. Her lever, og har levd samer i mange hundre år, og retten har typisk samisk bakgrunn. Reinskjøttet ble benyttet på mange forskjellige måter. Tørket, saltet og finnebiff

Brun margarin i en gryte. Skjær løk og ha i gryten sammen med reinkjøttet. Kjøttet skal skjæres i tynne flak av halvtint kjøtt. Brun godt og salte og pepre etter smak. Ha i ca 1 kopp vann og la det koke i 30 minutter under lokk. Tilsett litt fløte om ønskelig.
Serveres med kokte poteter.



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Gryterett
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 25507 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,1 poeng totalt (av max 6) fra 12 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13562)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!