Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Finnebiff fra Tana

Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 10 lesere
Oppskriften har hatt 21973 lesere! 21973 lesere

Ingredienser

Porsjoner
250grMargarin
0,25stkløk
2kgreinkjøtt av bog eller stek
1dashsalt
1dashpepper
vann
fløte
6porsjon(er)poteter
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gryterett
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Anbefalt vin





Fremgangsmåte:

Finnebiff er en gammel tradisjonsrett fra Tana. Her lever, og har levd samer i mange hundre år, og retten har typisk samisk bakgrunn. Reinskjøttet ble benyttet på mange forskjellige måter. Tørket, saltet og finnebiff

Brun margarin i en gryte. Skjær løk og ha i gryten sammen med reinkjøttet. Kjøttet skal skjæres i tynne flak av halvtint kjøtt. Brun godt og salte og pepre etter smak. Ha i ca 1 kopp vann og la det koke i 30 minutter under lokk. Tilsett litt fløte om ønskelig.
Serveres med kokte poteter.

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 141,78779,0339,0 %
Fett: 7,5241,32 gr59,0 %Fett47,73 %
Protein: 13,4774,01 gr148,0 %Protein38 %
Karbo: 4,8026,37 gr8,8 %Karbo13,54 %
Fiber: 0,512,80 gr9,3 %Fiber0,71 %
Mettet fett: 2,2012,09 gr60,4 %
Salt: 0,251,38 gr27,5 %
Hele oppskriften veier 3296,775 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.13,98 .-
Pris 6 porsjonerKr. 460,89 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 76,82.-Vis fullt næringsinnhold



Klikk deg på vårt nyhetsbrev og få ukens menyforslag tilsendt.

Sett karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6

Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Finnbiff med solbærsaft og einebær hos oss.Les mer om Jegergryte av rein hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:13562



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser