Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Finnebiff fra Tana

Oppskriften har fått 4,1 poeng. 4,1 poeng (av max 6) i snitt fra 9 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 13,98 Kcal: 141,91 Fett: 7,53 gr Protein: 13,48 gr Karbo: 4,80 gr
Mettet fett: 2,20 gr Kostfiber: 0,51 gr Salt av natrium: 0,22 gr
Oppskriften har hatt 21422 lesere! 21422 lesere

Ingredienser

Porsjoner
250grMargarin
0,25stkløk
2kgreinkjøtt av bog eller stek
salt
pepper
vann
fløte
6porsjon(er)poteter
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater13,52 prosent
Protein37,99 prosent
Fett47,75 prosent
Kostfiber0,71 prosent

Totalpris for 6 porsjoner

Kr 460,72

Pris pr porsjon

Kr 76,79
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gryterett
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Anbefalt vin





Fremgangsmåte:

Finnebiff er en gammel tradisjonsrett fra Tana. Her lever, og har levd samer i mange hundre år, og retten har typisk samisk bakgrunn. Reinskjøttet ble benyttet på mange forskjellige måter. Tørket, saltet og finnebiff

Brun margarin i en gryte. Skjær løk og ha i gryten sammen med reinkjøttet. Kjøttet skal skjæres i tynne flak av halvtint kjøtt. Brun godt og salte og pepre etter smak. Ha i ca 1 kopp vann og la det koke i 30 minutter under lokk. Tilsett litt fløte om ønskelig.
Serveres med kokte poteter.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Bidos fra Karasjok hos oss.Les mer om Jegergryte hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:13562



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen