Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Finnsuppe med reinsdyrrygg




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgreinsdyrrygg
3litervann
150grflesk, lettsaltet
2stkgulrøtter
250grkålrot
8stkpoteter
100grhavregryn
4tssalt
0,25tspepper

Saus:

1sssmør
3sshvetemel
2stkløk
6dlkraft
1dashsalt
1tseddik
1tssukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-gluten
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Finnsuppe med reinsdyrrygg med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier54,80645,64Kcal
Protein5,3763,27gram
Karbohydrat4,0247,36gram
Kostfiber0,617,19gram
Fett1,7820,97gram
Mettet fett0,728,48gram
Salt0,627,28gram
Pris på oppskriftenKr 5,31Kr 62,56Kroner
Hele oppskriften veier7 069 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Knekk benene og kutt kjøttet i passe store stykker.
Kok opp vann og salt og ha i kjøttet. Kok opp og skum av. La trekke under lokk til det er mørt ca 1-1,5 timer.
Skrell og rens poteter og grønnsaker. Kuttes i terninger. Flesket kuttes i tynne skiver.
Sil fra 6 dl av kraften til saus. Tilsett så poteter og grønnsaker til kjøttet før det er helt ferdig. Kok videre til det jevner seg. Suppen skal ikke være så tykk. Ta opp kjøttet når det er kokt. Lag saus ved å hakke løk og surre den i smør. Rør i mel og spe med kraft litt om gangen. Rør godt hele tiden. La den koke i 10 minutter og smak til med eddik, sukker og salt.

Server suppe først, så kjøtt med saus og poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 2892)
Tilberedningstid: 120 min
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kjøttsuppe med havregryn.Kjøttsuppe med havregryn.
Denne retten har 57,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stilksellerisuppe med reinsdyr.Stilksellerisuppe med reinsdyr.
Denne retten har 81,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pho med reinsdyrskav.Pho med reinsdyrskav.
Denne retten har 82,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.