Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Finske kavringer




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3dlgrovt rugmel
7dlvann
100grsmør eller margarin
50grgjær
1sssalt
1,5tsstøtt cumin
14dlSammalt mel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Finske kavringer med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier214,364 030,5053,74Kcal
Protein6,95130,681,74gram
Karbohydrat29,74559,197,46gram
Kostfiber7,88148,161,98gram
Fett5,76108,301,44gram
Mettet fett2,9856,030,75gram
Salt1,1221,050,28gram
Pris på oppskriftenKr 1,23Kr 23,13Kr 0,31.-
Hele oppskriften veier1 880 totalt1 880 pr porsj25 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 75 kavringer

Ha rugmelet i en skål, kok 3 dl. av vannet, hell det over og bland det godt. Dekk med plastfolje og la det stå i 12-24 timer.
Varm resten av vannet samt fettstoff til det er håndvarmt. Smuldre gjæren i en skål, tilsett væsken og bland det. Bland salt cumin og halvdelen av grov melet i.
Arbejd deigen sammen med rugmelet og tilsett så mye grovt mel, det skal til så deigen blir smidig. Eltes godt i 5 minutter. La den heve 1-2 timer.

Legg deigen ut på et melet bord og elt den godt med hendene. Tilsett mere grovt mel hvis det er nødvendig, deigen skal være fast. Deler deigen midt over, form hver del til en jevn rulle, ca 35 cm. lang, og rull dem i litt grovtmel.
Legg rullene på en usmurt plate og la dem heve under et klede i ca. 30 minutter. Bakes ved 200 grader i ca 35 minutter og la dem kjøle under et klede.

Skjær rullene i tynne skiver og legg dem på plater. Tørkes til kavringer ved 100 grader i ca. 2 timer. Sett en treskje i ovnslokket så dampen kan komme ut

Serveres til ettermiddagskaffen med smør og en god ost.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22286)
Kategori: Småkaker
Land: Finland

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.