Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fint flatbrød



Fint flatbrød oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Et fint og godt flatbrød som passer ypperlig til supper og annen middagsmat. Oppskrift av Bodil Nordjore.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Grov melblanding (fordeig):

1litersammalt hvete, fin
1litersammalt hvete, grov
2,5dlkokende vann
1literhvetemel
1literkokende helmelk
3tssalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fint flatbrød med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier210,336 248,90Kcal
Protein8,23244,51gram
Karbohydrat36,121 073,13gram
Kostfiber5,80172,32gram
Fett2,3770,41gram
Mettet fett0,9327,63gram
Salt0,7321,70gram
Pris på oppskriftenKr 1,24Kr 36,84Kroner
Hele oppskriften veier2 971 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Hell 2,5 dl kokende vann over det sammalte melet, rør sammen og la stå i ca. 30 minutter.
2. Kok opp melken og rør ut hveteblandingen i den. Tilsett hvetemel til deigen ikke er klissete lenger.
3. Når det begynner å bli tungt å røre heller du deigen over på et melet bakebord. Bruk gjerne en deigskrape til å samle deigen med siden den kan være litt varm. Tilsett så lite mel som mulig, men samtidig nok til at deigen samler seg fint.
4. Del deigen opp i emner og kjevle ut leivene så tynne som du klarer uten at de revner. Bruk hvetemel til å bake ut i.
5. Stek flatbrødet på takke på nest høyeste temperatur til du kan se små brune prikker på oversiden av leiven. Snu den og stek tilsvarende på den andre siden. Brett flatbrødet dobbelt på takka.

Tips! Oppbevar flatbrødet med kleder rundt i en pappkasse, da holder det seg lenge.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31841)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Flatbrød
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fint flatbrød.Fint flatbrød.
Denne retten har 210,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovt flatbrød.Grovt flatbrød.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelaget flatbrød.Hjemmelaget flatbrød.
Denne retten har 196,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flatbrød 8.Flatbrød 8.
Denne retten har 197,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Injerra, etiopisk brød.Injerra, etiopisk brød.
Denne retten har 181,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.