Gå til forsiden av matoppskrift.no



Firkløverkake 3

Bilde av Firkløverkake 3.
Fotograf: Mari Svenningsen

Oppskriften på Firkløverkake 3 har fullt beregnet næringsinnhold, pris samt automatisk sjekk av allergener.
En saftig og god sjokoladekake er noe alle liker! Lag en deilig firkløverkake med luftig sjokoladeglasur neste gang du venter kaffegjester.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
3stkegg
150grsukker
90grhvetemel
2sskakaopulver
1tsvaniljesukker
1,5tsbakepulver
75grsmør
50grmørk kokesjokolade

Firkløverglasur:

1dlkremfløte
200grfirkløversjokolade
100grromtemperert smør

Pynt

3ssgrovhakkede hasselnøtter


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 stykker

1. Forvarm stekeovn til 170 °C.
2. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

3. Sikt mel, kakaopulver, vaniljesukker og bakepulver i en bolle eller på et ark bakepapir. Vend melblandingen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
4. Smelt smør i en kjele, knekk opp kokesjokolade og ha den i det smeltede smøret. La stå noen minutter slik at sjokoladen smelter, og rør rundt til sjokoladeblandingen blir jevn og fin. Hell blandingen i røren og vend rundt med en slikkepott slik at alt blander seg godt.
5. Hell røren i en smurt springform (24 cm) med bakepapirkledd bunn, og stek kaken midt i ovn i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken på rist.
6. Kok opp fløte i en liten kjele, knekk opp sjokolade og ha den i fløten. La stå noen minutter slik at sjokoladen smelter, og rør rundt til sjokoladeblandingen blir jevn og fin. Avkjøl sjokoladeblandingen. Pisk smør og sjokoladeblandingen sammen til en luftig krem. Smør glasuren utover kaken med en kakepalett. Pynt med grovhakkede hasselnøtter.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 17922)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 453,19 Kcal Forklaring?
Protein 6,47 g
Fett 31,09 g
Karbo 35,91 g
Pris 6,78.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!