Firkornbrød

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4dlbyggmel
4dlhavremel eller havregryn
8dlrugmel
8dlsiktet hvetemel
100grgjær
13dlvann
1dlolje
1dashsalt

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 64 skiver

(4 store brød)

Byggryn legges i bløt natten over. Gi grynene gjerne et oppkok før deigen lages. Bruk kokevannet i brøddeigen. Avkjøles til fingervarmt for ikke å drepe gjæren.

Rør ut gjær, olje og salt i lunkent vann i bakebollen. Ha i mel og gryn og elt til smidig deig. La deigen heve i bollen til dobbel størrelse. Etterhev på stekeplate eller i brødformer. Stek ved 210 C i ca 1 time. Disse brødene er meget holdbare.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 192,33 Kcal
Protein 4,71 g
Fett 4,39 g
Karbo 31,85 g
Pris 1,12.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 6508 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4 poeng totalt (av max 6) fra 4 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 12898)

Ekstra info

Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett Oppskriften er middels vanskelig å tilberede



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!