Aktuelt akkurat nå!
Rabarbra...Smoothies...Sommermat...
Liker du denne oppskriften? Del den med andre!

Firkornbrød

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4dlbyggmel
4dlhavremel eller havregryn
8dlrugmel
8dlsiktet hvetemel
100grgjær
13dlvann
1dlolje
1dashsalt

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 192,33 Kcal
Protein 4,71 g
Fett 4,39 g
Karbo 31,85 g
Pris 1,12.- kr

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 64 skiver

(4 store brød)

Byggryn legges i bløt natten over. Gi grynene gjerne et oppkok før deigen lages. Bruk kokevannet i brøddeigen. Avkjøles til fingervarmt for ikke å drepe gjæren.

Rør ut gjær, olje og salt i lunkent vann i bakebollen. Ha i mel og gryn og elt til smidig deig. La deigen heve i bollen til dobbel størrelse. Etterhev på stekeplate eller i brødformer. Stek ved 210 C i ca 1 time. Disse brødene er meget holdbare.



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 6941 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4 poeng totalt (av max 6) fra 4 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 12898)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!