Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Firkornbrød

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 4 lesere
Oppskriften har hatt 5723 lesere! 5723 lesere

Ingredienser

Porsjoner
4dlbyggmel
4dlhavremel eller havregryn
8dlrugmel
8dlsiktet hvetemel
100grgjær
13dlvann
1dlolje
1dashsalt
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett




Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 64 skiver

(4 store brød)

Byggryn legges i bløt natten over. Gi grynene gjerne et oppkok før deigen lages. Bruk kokevannet i brøddeigen. Avkjøles til fingervarmt for ikke å drepe gjæren.

Rør ut gjær, olje og salt i lunkent vann i bakebollen. Ha i mel og gryn og elt til smidig deig. La deigen heve i bollen til dobbel størrelse. Etterhev på stekeplate eller i brødformer. Stek ved 210 C i ca 1 time. Disse brødene er meget holdbare.

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 192,335 329,46266,5 %
Fett: 4,39121,65 gr173,8 %Fett20,54 %
Protein: 4,71130,51 gr261,0 %Protein9,79 %
Karbo: 31,85882,56 gr294,2 %Karbo66,24 %
Fiber: 3,2991,17 gr303,9 %Fiber3,42 %
Mettet fett: 0,184,99 gr24,9 %
Salt: 0,041,13 gr22,7 %
Hele oppskriften veier 2771 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.1,12 .-
Pris 1 porsjonerKr. 31,04 .-Se din tallerken
Pris pr skiverKr 0,49.-Vis fullt næringsinnhold



Klikk deg på vårt nyhetsbrev og få ukens menyforslag tilsendt.

Sett karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6

Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Grovbrød 2 hos oss.Les mer om Langpannebrød hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:12898



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser