Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Firkornbrød

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 4 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 1,12 Kcal: 192,41 Fett: 4,39 gr Protein: 4,71 gr Karbo: 31,87 gr
Mettet fett: 0,18 gr Kostfiber: 3,29 gr Salt av natrium: 0,01 gr
Oppskriften har hatt 5581 lesere! 5581 lesere

Ingredienser

Porsjoner
4dlbyggmel
4dlhavremel eller havregryn
8dlrugmel
8dlsiktet hvetemel
100grgjær
13dlvann
1dlolje
salt
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater66,25 prosent
Protein9,79 prosent
Fett20,53 prosent
Kostfiber3,41 prosent

Totalpris for 1 porsjoner

Kr 31,02

Pris pr skiver

Kr 0,48
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett




Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 64 skiver

(4 store brød)

Byggryn legges i bløt natten over. Gi grynene gjerne et oppkok før deigen lages. Bruk kokevannet i brøddeigen. Avkjøles til fingervarmt for ikke å drepe gjæren.

Rør ut gjær, olje og salt i lunkent vann i bakebollen. Ha i mel og gryn og elt til smidig deig. La deigen heve i bollen til dobbel størrelse. Etterhev på stekeplate eller i brødformer. Stek ved 210 C i ca 1 time. Disse brødene er meget holdbare.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Helse-rugbrød med frø i trengsel hos oss.Les mer om Grovbrød fra Trøndelag hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:12898



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen