Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Firkornbrød

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 4 lesere
Oppskriften har hatt 5727 lesere! 5727 lesere

Ingredienser

Porsjoner
4dlbyggmel
4dlhavremel eller havregryn
8dlrugmel
8dlsiktet hvetemel
100grgjær
13dlvann
1dlolje
1dashsalt
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Firkornbrød er kalkulert av Matoppskrift.no, og viser kalorier, næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon.
Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett




Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 64 skiver

(4 store brød)

Byggryn legges i bløt natten over. Gi grynene gjerne et oppkok før deigen lages. Bruk kokevannet i brøddeigen. Avkjøles til fingervarmt for ikke å drepe gjæren.

Rør ut gjær, olje og salt i lunkent vann i bakebollen. Ha i mel og gryn og elt til smidig deig. La deigen heve i bollen til dobbel størrelse. Etterhev på stekeplate eller i brødformer. Stek ved 210 C i ca 1 time. Disse brødene er meget holdbare.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 192,335 329,46266,5 %
Fett: 4,39121,65 gr173,8 %Fett20,54 %
Protein: 4,71130,51 gr261,0 %Protein9,79 %
Karbo: 31,85882,56 gr294,2 %Karbo66,24 %
Fiber: 3,2991,17 gr303,9 %Fiber3,42 %
Mettet fett: 0,184,99 gr24,9 %
Salt: 0,041,13 gr22,7 %
Hele oppskriften veier 2771 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.1,12 .-
Pris 1 porsjonerKr. 31,04 .-Se din tallerken
Pris pr skiverKr 0,49.-Vis fullt næringsinnhold



Klikk deg på vårt nyhetsbrev og få ukens menyforslag tilsendt.

Sett karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6

Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Grovbrød 2 hos oss.Les mer om Langpannebrød hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:12898



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser