Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fish & chips 2



Fish & chips 2 oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grflyndrefilet - ca. 12 stk små
olje til fritering

RØRE:

4sshvetemel,
1tssalt
1tsolje,
1,5dlvann og
2stkeggehviter.

TARTARSAUS:

2stkeggeplommer,
1tssitronsaft,
1tssennep (dijon),
1feddhvitløk, presset
2dlolje,
3stksmå hakkede sylteagurker
1sskapers.
4porsjon(er)pommes frites
100gr(frityrolje, mengden som tas opp av fisken og kun til fettberegning)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fish & chips 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier270,861 357,75Kcal
Protein6,9134,64gram
Karbohydrat13,8969,63gram
Kostfiber1,407,02gram
Fett20,54102,96gram
Mettet fett3,2716,39gram
Salt0,763,82gram
Pris på oppskriftenKr 6,00Kr 30,08Kroner
Hele oppskriften veier2 005 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rør eggeplommene til sausen med sitron, sennep og hvitløk. Spe med olje - litt om gangen, mens du rører hele tiden. Når alt er tilsatt og sausen er glatt, røres agurk og kapers inn. Smak til med salt.

Til røren blandes hvetemel, salt, olje og halvparten av vannet. Rør det glatt. Rør inn resten av vannet. La røren hvile en stund. Pisk hvitene til stivt skum og vend dem inn like før du skal fritere fisken.

Varm opp oljen til det bruser rundt et treskaft. Dypp fisken i røren, rist av det som er for mye. Kok fisken i den varme oljen til den er gyllen og sprø. La den renne av på husholdningspapir og dryss på litt salt. Serveres med pommes frites og den gode sausen.

TIPS: En enkel «tartarsaus» kan du lage av ferdig majones. Rør inn hakket sylteagurk, kapers og sitronsaft. Evt. pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 3430)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fish & chips 2.Fish & chips 2.
Denne retten har 270,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.