Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fish and chips med steinbit



Fish and chips med steinbit oppskrift.
Fotograf: Tom Haga
Fish & chips er en klassiker fra det engelske kjøkkenet. I denne oppskriften lager du friterte stykker av steinbitfilet og serverer dem med persillerøtter og en deilig tartarsaus.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grsteinbitfilet, uten skinn og bein
2dlhvetemel
2stkeggehvite
3dlbrødkrumme
2stkpersillerot
salt og pepper
olje

Tartarsaus

2stkeggeplomme
1tsdijonsennep
2sssitronsaft
3dlsolsikkeolje
1tssylteagurk
1tskapers
1tsoliven, grønn
1tsoliven, sort
salt og pepper

Tilbehør

salat
100gr(frityrolje, mengden som tas opp av ingrediensene og kun til fettberegning)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Sennep
Spor-av-melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fish and chips med steinbit med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier332,511 214,08Kcal
Protein10,5838,63gram
Karbohydrat9,9436,29gram
Kostfiber1,063,87gram
Fett27,59100,74gram
Mettet fett4,2615,55gram
Salt0,230,83gram
Pris på oppskriftenKr 9,04Kr 33,01Kroner
Hele oppskriften veier1 461 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Del steinbit i serveringsstykker.
Vend steinbitstykkene først i hvetemel blandet med salt og pepper, deretter i eggehvite og til slutt i brødkrumme.
Frityrstek steinbitstykkene på 165 grader.
Skjær tynne skiver av persillerot og frityrstek dem på samme temperatur til de er sprø og gylne.

Tartarsaus
Bland sammen eggeplommer, dijonsennep og sitronsaft. Pisk inn oljen i en tynn stråle.
Bland inn hakket sylteagurk, kapers og oliven. Smak til med salt og pepper.

Server fish and chips med tartarsaus og salat

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29437)
Tilberedningstid: 20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Steinbit   fish and chips.Steinbit fish and chips.
Denne retten har 279,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fish and chips med steinbit.Fish and chips med steinbit.
Denne retten har 332,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.