Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fisk & chips



Fisk & chips oppskrift.
Fotograf: Fabian Björnstjerna
Fish and chips er en klassisk måte å spise fisk på i England. Man får det ofte servert i avispapir på en kiosk eller på pub.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
700grtorskefilet uten skinn og bein

Røre til steking:

85grhvetemel
0,5tssalt
1stkeggeplomme
2tsolje
1dløl, mørkt
1stksitron i båter

Tartarsaus:

2stkeggeplommer
1tssitronsaft
1tssennep (dijon)
1feddhvitløk, presset
2dlolje
3stksmå hakkede sylteagurker
1sskapers.

Tilbehør:

Chips og tartarsaus.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fisk & chips med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier199,80721,83Kcal
Protein10,1836,78gram
Karbohydrat5,5520,05gram
Kostfiber0,662,38gram
Fett14,8653,69gram
Mettet fett0,371,34gram
Alkohol0,26 %
Salt0,632,28gram
Pris på oppskriftenKr 7,21Kr 26,05Kroner
Hele oppskriften veier1 445 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm frityrkokeren til 180 grader.
Lag røren.
Bland salt og hvetemel i en bolle og lag en grop i midten.
Hell øl, olje og eggeplommen i gropen.
Rør raskt sammen til en jevn blanding.
La hvile i kjøleskap 30 minutter.
Skjær torsken i passelige biter eller strimler.
Dypp dem i røren og stek i frityr ca 5 minutter avhengig av størrelsen.
Legg dem over på papir som trekker fett og dryss litt salt over.

Tartarsaus:
Rør eggeplommene med sitron, sennep og hvitløk. Spe med olje - litt om gangen, mens du rører hele tiden. Når alt er tilsatt og sausen er glatt, røres agurk og kapers inn. Smak til med salt.
Anbefales av Frank U

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 974)
Tilberedningstid: 30 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tostada med fisk.Tostada med fisk.
Denne retten har 97,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fisk & chips.Fisk & chips.
Denne retten har 199,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fredagstaco med torsk.Fredagstaco med torsk.
Denne retten har 110,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.