Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fisk i syrlig vinaigrette (Escabeche)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
750grhele, ferske sardiner eller 500 g tunfisk
havsalt
1,25dlolivenolje
2stkløk, i løvtynne skiver
2stkgulrøtter, skrelt og revet
3feddhvitløkfedd, knust
2stklaurbærblad lite, revet i biter
1,5dlhvitvinseddik
2tssalt
1tspaprikapulver
nymalt pepper
1stk litesitron, i løvtynne skiver
2sskoriander, frisk finhakket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fisk i syrlig vinaigrette (Escabeche) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier134,75324,32Kcal
Protein12,8430,90gram
Karbohydrat1,774,26gram
Kostfiber0,761,83gram
Fett8,3120,00gram
Mettet fett1,202,89gram
Salt1,022,44gram
Pris på oppskriftenKr 21,37Kr 51,43Kroner
Hele oppskriften veier1 444 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Denne retten er typisk for Lisboa og regionene Estremadura og Ribatejo, men escabeche er høyt elsket i Cataluña også.

Navnet escabeche kommer fra det arabiske sikbaj, ”gryterett med eddik”.

Hvis du bruker ferske sardiner; Legg dem på en tallerken, dryss havsalt over, dekk til og sett i kjøleskap natten over. Neste dag snitter du opp buken på sardinene, fjerner innvoller, ryggbein og hode. Skyll fiskene.

Legg sardinene eller tunfiskfiletene på en tallerken, dryss havsalt over og la det stå i 15 minutter.

Varm 2 ss av olivenoljen i en stor stekepanne. Ha i halvparten av fiskene og stek dem til de er gylne på begge sider. Snu dem bare en gang. Det tar til sammen 2-3 minutter for sardiner og 4 minutter for fiskefileter. Legg dem på en tallerken. Gjør det samme med resten av fisken og 2 ss til av oljen. Sett fisken til side.

Ha resten av oljen i den samme pannen på middels varme, ha i løk og stek til den blir myk etter 8-10 minutter. Ha i gulrøtter, hvitløk, laurbærblad, eddik, salt, paprikapulver og pepper, og la det boblekoke i 1-2 minutter. Ta pannen av varmen og la det kjølne. Bland inn sitronskiver og koriander.

Legg fisken på et dypt fat, lagvis med løkblandingen. Hell eventuelle rester av kraft over og dekk til. La retten stå i kjøleskap i to døgn før den serveres.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6544)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.