Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fiskebiffer på samisk vis




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgfisk (sik, gjedde, lake),
2stk liteløker,
2dlhavregryn
1dlmelk,
1,5tspotetmel,
salt og pepper etter smak,
1,5dlfløte
1stkegg.
4porsjon(er)poteter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fiskebiffer på samisk vis med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier106,71586,74Kcal
Protein10,8059,38gram
Karbohydrat7,9743,82gram
Kostfiber1,015,55gram
Fett3,2918,09gram
Mettet fett1,8410,12gram
Salt0,070,37gram
Pris på oppskriftenKr 8,08Kr 44,43Kroner
Hele oppskriften veier2 199 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg havregrynene i mel så de får svelle, blandes så med halvdelen av fløten. Rens fisken og fileter den. Løken renses, mal den sammen med fisken med salt og krydder. Bland farsen med havregryn, mel og væske vekselvis. Farsen formes til biffer som stekes i smør. De skal ha frisk brun farve. Serveres med kokte poteter og revne gulrøtter.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18405)
Kategori: Stekepanne
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.