Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fiskeboller med paprika



Fiskeboller med paprika oppskrift.
Fotograf: Alf Börjesson
Lag dine egne fiskeboller. Det er ikke vanskelig, og har du foodprocessor går det fort. De trenger ikke være hvite tvers igjennom, du kan foreksempel ha biter av rød paprika og grønn purre i farsen.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grhysefilet, uten skinn og bein
2tssalt
1stkegg
3dlmelk
0,5dlpaprika, rød

Purrepuré

1stkpurre
olje

Saus

2sssmør
2sshvetemel
3dlmelk
0,5tssalt
0,5tspepper

Tilbehør

4porsjon(er)potet
gulrot


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fiskeboller med paprika med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier78,31414,93Kcal
Protein6,0031,79gram
Karbohydrat7,2138,20gram
Kostfiber0,814,29gram
Fett2,6514,04gram
Mettet fett1,568,27gram
Salt0,944,96gram
Pris på oppskriftenKr 5,04Kr 26,70Kroner
Hele oppskriften veier2 119 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fisken må være helt kald før du maler den.Ta den derfor rett fra kjøleskapet.
Skjær den i strimler og mal den, helst på gammeldags kvern, sammen med saltet.
Vil du ha grov farse er det nok å male én gang. Fin farse maler du to ganger.
Bruker du foodprocessor blir ikke farsen riktig så seig som med kvern, men resultatet blir likevel godt.
Rør deigen med treskje til den blir seig. Rør inn pepper og egg og spe med litt væske om gangen. Det er viktig å røre kraftig under speingen, slik at all væske røres godt inn før mer væske helles i, ellers skiller farsen seg.
Den ferdige farsen skal være glatt og seig.

Purrepuré:
Vask det grønne på purren og skjær opp i tynne ringer.
Kjør purren i foodprocessor sammen med litt olje til det blir en fin puré. Smak til med salt og pepper.
Rør paprikaterninger og ca. 0,5 dl purrepuré inn i fiskefarsen. Form litt store boller. Fukt hendene med kaldt vann og trill bollene så de blir runde.
Kok opp vann med litt salt og legg i bollene. La dem trekke i 15-20 minutter, til de er gjennomkokte.
Snu dem et par ganger så de blir jevnt kokt.

Saus: Smelt smøret til sausen og rør inn melet.
ok opp melken, og rør inn omtrent halvparten til det blir glatt. Spe deretter med mer melk til passe sauskonsistens.
Denne sausen skal ikke være for tynn. Smak til med salt og hvit pepper. Server fiskebollene i sausen med kokte gulrøtter og persillerøtter eller andre grønnsaker.
Kokte poteter hører også med.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28785)
Tilberedningstid: 50 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fiskeboller med paprika.Fiskeboller med paprika.
Denne retten har 78,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hyse med eple og sellerisaus.Hyse med eple og sellerisaus.
Denne retten har 86,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkt kolje med tilbehør.Røkt kolje med tilbehør.
Denne retten har 72,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dampet hyse med tomater.Dampet hyse med tomater.
Denne retten har 59,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskeboller.Fiskeboller.
Denne retten har 62,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kreative fiskeboller.Kreative fiskeboller.
Denne retten har 86,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.