Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fiskeboller på gjeddefarsen




Ingredienser

4 porsjoner

500 g gjeddefileter
salt
hvit pepper
reven muskatnøtt
3 eggehviter
5 dl kremfløte
1 1/2 dl tørr hvitvin
fiskekraft (buljongterning)

Saus:
1 boks uspedd hummersuppe, ca 400 g



Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Mal gjeddefiletene på kjøttkvern et par ganger. Avkjøl farsen ca 45 minutter.

Krydre farsen med salt, pepper og muskat. Tilsett én av hvitene og arbeid farsen godt. Tilsett kald fløte i en tynn stråle, under jevn omrøring.

Stivpisk de to resterende eggehvitene og brett dem forsiktig inn i farsen.

Kok opp fiskekraften og tilsett vinen. Det skal være så mye kraft at det dekker fiskebollene.

Form farsen til avlange boller, litt mindre enn et egg. La bollene trekke i den kokende fiskekraften 8-10 minutter. Ta dem opp og la dem renne av.

Varm hummersuppen, legg i bollene og server rett fra gryten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11751)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.