Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fiskefarse



Fiskefarse oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grfiskefilét hyse, lyr, torsk eller en blanding
2tssalt
1sspotetmel
Ca 3,5dlmelk
0,25tsmuskatblomme
annet krydder eller smakstilsettinger


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fiskefarse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier76,22166,90Kcal
Protein11,5625,31gram
Karbohydrat2,846,22gram
Kostfiber0,040,09gram
Fett2,064,51gram
Mettet fett0,982,15gram
Salt1,683,68gram
Pris på oppskriftenKr 7,09Kr 15,52Kroner
Hele oppskriften veier876 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fiskepudding:
Farsen fylles i godt smurt brødform og stekes i stekeovn ved 120 grader i ca 45 minutter.

Fiskeboller:
Kok opp en kjele med fiskebuljong, ca 5 dl. Form farsen til boller med en spiseskje og legg dem ned i kraften. La dem trekke 5-10 minutter.
Kokekraften kan brukes til saus.

Fiskekaker:
Form farsen til glatte kaker. Trykk dem litt flate og stek dem på middels varm panne til de er gyldne og fine.

Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er iskalde. Skjær fisken i biter og ha den i en foodprosessor sammen med saltet.
La maskinen gå til farsen er fast og seig. Tilsett melken i porsjoner og rør godt mellom hver gang. Tilsett potetmel og krydder, og gjerne finhakket persille, gressløk, timian, basilikum eller estragon.
Du kan også røre inn f.eks. løk, hvitløk, purre, paprika eller andre grønnsaker. Denne farsen kan du bruke til kaker, boller og pudding.

Tips
Vil du ha mere smak på fiskekakene.
Ha farsen over i en arbeidsbolle og bland inn 1/2 ts kajennepepper, 1 liten finhakket purre og1/2 finhakket rød paprika. Lag fire-fem store kaker eller åtte - ti mindre fiskekaker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 977)
Tilberedningstid: 20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fiskefarse.Fiskefarse.
Denne retten har 76,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.