Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fiskefarse 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgbeinfri fisk
25grsalt
25grpotetmel
75grMargarin
litt musketblomme
pepper etter smak
Ca 1,25literkald melk, fløte og isblanding


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fiskefarse 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier90,782 156,03Kcal
Protein9,29220,64gram
Karbohydrat3,2376,71gram
Kostfiber0,010,24gram
Fett4,52107,35gram
Mettet fett1,7240,85gram
Salt1,1727,91gram
Pris på oppskriftenKr 5,70Kr 135,38Kroner
Hele oppskriften veier2 375 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fiskefarse er en prosess som tar lang tid, og krever renslighet, samt at alle ingredienser er meget kalde, dette for å få et best mulig resultat. Et tips er å bruke litt knust is istedet for vann/melk. Dette gjør at farsen ikke blir kort, men holder seg seig og smidig. Til finere farse brukes mye lyr, hyse og tildels steinbit. Sei gir en grå farse, mens torsk skal man ikke bruke. Finere farse krever fløte. Spesielt brukes dette i puddinger.

Man tilsetter veske etter hvor stiv man vil ha farsen. Noen bruker litt løk i fiskefarsen. Fiskefiletene skjæres ut og beina skrapes med kniv for å få med resten av fiske-kjøttet. Skjær fisken i passe biter og ha det i en food-processor (Man kan bruke kjøttkvern og mixmaster men da blir deigen noe grovere). Fiskestykkene må være tørre. Kjør fisken sammen med salt en god stund. Pass på at det ikke blir varmt. Tilsett da litt is. Tilsett mel, margarin, pepper og muskatt, og kjør dette sammen noen min. på en lavere hastighet. Start nå med å spe deigen med melkeblandingen på lav hastighet. Spe litt om gangen og pass på at blandingen holder seg kald. Når du syns deigen er seig, og passe tykk, steker du en prøve for å kjenne om den er passe krydret og salta.

Fiskekaker:
Fast deig som formes til kaker og stekes på hver side. Server med stekt løk, eller i brun saus.

Fiskball:
En løsere deig som formes til små avlange baller og trekkes i salta vann. Kan stekes, eller server i hvit fiskesaus.

Fiskepudding:
En løs deig som helles i smurt form. Stekes i stekovn i vannbad til den er stivnet og gjennomstekt. Den skal ha en lysebrun stekeskorpe.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Annies Gjestekro
(Intern: 16124)
Land: Norge
Fylke: Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.