Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fiskefarse - grunnoppskrift



Fiskefarse - grunnoppskrift oppskrift.
Fotograf: Alf Börjesson
Med fersk hysefilet og kjøkkenmaskin er veien kort til hjemmelagde fiskekaker og fiskeboller. Ingenting er som det du lager selv, da du kan tilsette urter og krydder som du liker.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grhysefilet
2tssalt
3dlmelk
1sspotetmel
0,25tsmuskat


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fiskefarse - grunnoppskrift med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier61,76127,52Kcal
Protein11,3023,33gram
Karbohydrat2,775,72gram
Kostfiber0,040,08gram
Fett0,601,24gram
Mettet fett0,320,66gram
Salt1,853,81gram
Pris på oppskriftenKr 9,82Kr 20,28Kroner
Hele oppskriften veier826 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er kalde. Bruk bare fiskefilet som ikke har vært fryst. Skjær fisken i biter og ha den i en foodprocessor sammen med saltet. La maskinen gå til farsen er fast og seig.
Tilsett melken i porsjoner og rør godt mellom hver gang.
Det er ikke sikkert du trenger all væsken. Stopp når farsen er glatt og jevn. Tilsett potetmel og krydder; gjerne finhakket persille, gressløk, timian, basilikum eller estragon. Du kan også røre inn f.eks løk, hvitløk, purre, paprika eller andre grønnsaker. Denne farsen kan du bruke til kaker, boller og pudding.
Stek gjerne en prøvekake og tilsett mer salt og krydder om nødvendig.

Tips:
Filet av lyr, torsk eller en blanding kan også brukes.

Fiskekaker
Form farsen til glatte kaker, trykk dem litt flate og stek dem i en middels varm panne til de er gyldne og fine.

Fiskeboller
Kok opp en kjele med fiskebuljong. Form farsen til boller med en spiseskje og legg dem ned i kraften. La dem trekke i 5-10 minutter. Kokekraften kan brukes til saus.

Fiskepudding
Farsen fylles i godt smurt brødform og stekes i stekeovn ved 120 grader i ca. 45 minutter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 30244)
Tilberedningstid: 50 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekt hyse med grønnsakrisotto og appelsinsaus.Stekt hyse med grønnsakrisotto og appelsinsau.
Denne retten har 141,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskeburger med eplesalat.Fiskeburger med eplesalat.
Denne retten har 147,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bestemors fiskekaker.Bestemors fiskekaker.
Denne retten har 144,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandelpanert hyse.Mandelpanert hyse.
Denne retten har 112,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskefarse - grunnoppskrift.Fiskefarse - grunnoppskrift.
Denne retten har 61,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hysekarbonader med smørstekt småløk og salat.Hysekarbonader med smørstekt småløk og salat.
Denne retten har 132,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydret stekt hyse med grønnsaker og ingefær-agurk.Krydret stekt hyse med grønnsaker og ingefær-.
Denne retten har 77,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt hyse med piperonata.Stekt hyse med piperonata.
Denne retten har 59,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.