Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fiskefondue



Fiskefondue oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Kraft:

4ssolivenolje
1stkløk, hakket
0,5stkfennikel, hakket
3feddhvitløkfedd, presset
1literfiskekraft
2,5dlhvitvin, tørr
1sstomatpure
0,5tstimian, tørket
litt safran eller gurkemeie
salt og pepper

Fisk og skalldyr:

Ca 1,2kgfilet av fast fisk som ørret, steinbit, breiflabb og flyndre
6stkkamskjell
Ca 9stktigerreker
1kgblåskjell

Tilbehør

Ca 1kgsmå kokte poteter
godt brød

Sauser

pesto kan kjøpes ferdig

Skarp rød saus:

2dltomatpuré
2dlmayones
Ca 4,5sssitronsaft
Ca 5,5dråpe(r)worcestershiresaus

Japanskinspirert saus:

2dlrømme
2tswasabipulver eller revet pepperrot
3sssushi-ingefær


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Fisk
Gluten
Melk
Skalldyr
Spor-av-sennep
Spor-av-skalldyr
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fiskefondue med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier122,65826,88Kcal
Protein5,7338,63gram
Karbohydrat4,6631,42gram
Kostfiber0,593,98gram
Fett8,4256,77gram
Mettet fett1,8712,61gram
Alkohol0,59 %
Salt0,372,48gram
Pris på oppskriftenKr 5,61Kr 37,82Kroner
Hele oppskriften veier4 045 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kraft:
Kraften kan vi koke i god tid før selskapet. Fres løk og fennikel i olje og tilsett de andre ingrediensene.
La kraften koke i 10-15 min. Smak den godt til og sil den, men la gjerne løkringer og fennikel i biter koke i kraften ved servering.

Anretning:
Skjær fiskefiletene i biter og legg fisk og annen sjømat på fat slik at alle kan forsyne seg. Hver og en legger sin egen sjømat i kokende kraft og lar den trekke der en stund. Så er det opp til hver enkelt å finne igjen sine biter.
Varm også potetene i fiskekraften.
Kraften må være på kokepunktet, derfor må kjelen stå på en kokeplate midt på bordet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 21953)
Kategori: Fondue
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fiskefondue.Fiskefondue.
Denne retten har 122,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.