Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fiskemousse




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grtorskefilet, dypfryst
5dlvann
1tssalt
1pakkelys buljonggelé
1pakkemajones
2,5dlkremfløte
Ca 5sspresset sitronsaft
1dashsalt
1dashpepper
1stksitron
reker til pynt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fiskemousse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier166,25622,48Kcal
Protein5,3620,07gram
Karbohydrat0,943,52gram
Kostfiber0,190,71gram
Fett15,6358,52gram
Mettet fett4,8518,16gram
Salt0,672,50gram
Pris på oppskriftenKr 5,12Kr 19,17Kroner
Hele oppskriften veier1 498 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Halvtin fisken. Skjær den i tykke skiver, og legg dem i kokende, lettsaltet vann. Bruk litt vid kjele, så skivene kan legges i ett lag.

La fisken trekke til den er kokt, men fremdeles saftig.

Mål opp 4 dl av den varme fiskekreften, og rør ut buljonggeleen. Avkjøl blandingen, men la den ikke stivne. Mos den avkjølte fisken sammen med majonesen. Det går fint med en gaffel. Bland i det meste av sitronsaften til slutt.

Stivpisk fløten og bland kremen forsiktig i. Bland så i den avkjølte, men flytende buljonggeleen. Smak til.

La bollen med blandingen stå ca 30 minutter i kjøleskapet.

Rør moussen sammen to-tre ganger slik at ikke geleen legger seg på bunnen.

Fyll blandingen i form som er skylt med kaldt vann. La formen stå i kjøleskapet natten over.

Dypp formen i varmt vann, og hvelv moussen på fat. Pynt med aspargestopper og reker. Smått oppskårede reker kan godt blandes i moussen også, som en variasjon.

Server pariserloff eller annet brød til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11605)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Torskerullade med skalldyrfyll.Torskerullade med skalldyrfyll.
Denne retten har 86,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Torskekanapeer med tapenade og sprøstekt spekeskinke.Torskekanapeer med tapenade og sprøstekt spek.
Denne retten har 199,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baconstekt torsk, jordskokkskum og eple/løk ragu.Baconstekt torsk, jordskokkskum og eple/løk r.
Denne retten har 174,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sprøstekte torsketunger på toast.Sprøstekte torsketunger på toast.
Denne retten har 210,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.