Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fiskepudding av gjedde




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grskrapet gjedde
15grpotetmel
0,5litermelk
0,5literfløte
1knivsoddmuskatblomme


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fiskepudding av gjedde med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier163,48617,22Kcal
Protein8,5132,13gram
Karbohydrat3,2812,38gram
Kostfiber0,020,08gram
Fett12,9248,78gram
Mettet fett8,4631,94gram
Salt0,090,33gram
Pris på oppskriftenKr 7,51Kr 28,35Kroner
Hele oppskriften veier1 510 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Denne oppskriften på gjedde-pudding kommer fra Fet bondekvinnelag. Da innlandsbygda Fet i nordenden av Øyeren hadde dårlig kommunikasjon og fryseboksen ikke fantes, var fersk havfisk et nesten ukjent begrep i bygda. I stedet var det vanlig å fiske til husbruk i Øyeren. Våren, når gjedda kom inn i vikene for å gyte, var en kjærkommen tid etter en lang vinter med spekesild og saltet flesk.
Gjedda ble brukt kokt, stekt eller til suppe med gressløk og syltet gresskar som tilbehør. Andre ganger laget man farse til kaker eller pudding. Her er en god, gammel oppskrift på farse til pudding som helst ble brukt til selskapsmat.

Fisken støtes eller røres en halv time med saltet. Melken kokes og avkjøles til den er helt kald. Fløten spes i skje for skje med et par minutters mellomrom. Fylles i form og stekkes i vannbad under jevn, ikke for sterk varme. Steketiden er 45-60 minutter, alt etter puddingens størrelse.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13441)
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.
Denne retten har 165,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.