Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fiskerisotto med safran




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2feddhvitløksfedd, finhakket
3ssbladpersille, finhakket
3tsolivenolje
6ssolivenolje
250grskrellede reker
250grfast fisk skåret i 1 cm biter (laks, ørret, steinbitt)
1,5literhønse- eller fiskekraft, alternativt vann (husk at denne skal være varm)
450grrisottoris
1,25dlhvitvin, tørr
2stktomater uten kjerne, flådde og hakket
0,25grsafran


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fiskerisotto med safran med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier113,25468,18Kcal
Protein5,2521,70gram
Karbohydrat12,3951,22gram
Kostfiber0,291,20gram
Fett4,3618,02gram
Mettet fett0,682,81gram
Alkohol0,41 %
Salt0,562,33gram
Pris på oppskriftenKr 3,94Kr 16,29Kroner
Hele oppskriften veier2 894 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fres hvitløk, 2 ss persille og safran i 2 ss olivenolje i 2 min. Fres rekene og fiskebitene i oljen i ca. 2 min. Ta rekene og fisken opp og legg på tallerken.
Tilsett 3 ss olje og surr løk i ca. 5 min. til den er mør. Tilsett risottoris og la den surre i 2 min. under omrøring. Hell over vin og fortsett å koke til vinen er absorbert. Rør ofte.
Tilsett 1 dl kraft/væske. La den bli absorbert og tilsett deretter 1 dl i intervaller til det er tomt. Etter 20 – 25 min. er risottoen ferdig. Husk å tilsette mer væske hvis den ikke er ferdig kokt. All væske må være varm når den helles over risen. Rør inn reker og fiskebiter. La de syde med de siste 2 min. Smak gjerne til med noe fiskekrydder hvis du ønsker en ytterligere kryddersmak.
Alternativt salt og pepper. Safranen kan også byttes ut med fiskekrydder (for eksempel rouille, persillade superb, sitronpepper spesial).
Rør til sist inn de siste skjeer med olje og topp det hele med fersk persille

Mer info

Forfatter:
Kilde: Culinario
(Intern: 1884)
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Karri gryte fra Brasil.Karri gryte fra Brasil.
Denne retten har 215,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paella Valenciana.Paella Valenciana.
Denne retten har 163,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.