Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fiskestek på potetgrateng med ratatouille




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grfilet av havabbor eller steinbit
salt og pepper
1dasholje/smør
1stksitron i tynne skiver

Pommes Anna:

100grsmør
0,5kgpoteter
1dashsalt

Ratatouille:

1ssolivenolje
1stkhakket løk (gjerne rød)
1stkaubergine i terninger
4feddfinhakkede hvitløkbåter
1stksquash i terninger
4stkmodne tomater , flådde og uten kjerner - og hakket
2kvist(er)friske timiankvister
litt frisk rosmarin
salt og pepper fra kvern
litt frisk basilikum

Smørsaus (Beurre blanc):

250grsmør
1stksjalottløk
0,5dlkremfløte
1dlhvitvin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fiskestek på potetgrateng med ratatouille med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier139,651 101,98Kcal
Protein5,5944,11gram
Karbohydrat3,3926,75gram
Kostfiber1,098,60gram
Fett11,0587,20gram
Mettet fett6,6352,32gram
Alkohol0,30 %
Salt0,241,86gram
Pris på oppskriftenKr 7,04Kr 55,55Kroner
Hele oppskriften veier3 156 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm olje i en kjele over middels varme til ratatouille. Skru ned varmen og tilsett løk og fres et par minutter. Så aubergine og hvitløk, fres videre 3 minutter under forsiktig omrøring. Tilsett squash og paprika og fortsett stekingen 3-4 minutter til. Tilsett tomat, timian, rosmarin, salt og pepper. Fres videre et par minutter. Legg på lokk, skru ned varmen og la det trekke et kvarters tid. Rør inn basilikum og ta kjelen av ovnen. Kan serveres varm, lun eller avkjølt.

Forvarm ovnen til 200 gr. Smelt smør i en kjele og la det avkjøle til lunkent. Skum av overflaten. Skrell og vask poteter, tørk godt og skjær i tynne skiver. Smør en form og legg potetskivene lagvis med salt og klaret smør. La formen stå i ovnen ca. 1 time, den siste halve timen ev tildekket.
La dem få hvile litt før de skjæres i firkanter.

Stek fiskefiletene (med små snitt i skinnet) 1 – 2 minutter på hard varme i pannen med skinnsiden ned. Sett dem over i ildfast form m skinn siden opp. Krydre og legg på sitronskiver.

Settes inn i 180 gr varm ovn 5 – 6 minutter.

Finhakk sjalottløk til sausen og kok den sammen med hvitvin til du har 1 ss igjen. Tilsett fløte og kok opp. Skjær smør i terninger og tilsett litt etter litt under kraftig omrøring. Bruk svak varme og hold sausen like under kokepunktet. (Sausen kan lages på forhånd og settes i vannbad).

Legg fisken på potetene og ratatouille ved siden av. Den herlige smørsausen naperes på tallerkenen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 28478)
Tilberedningstid: Lang tid
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Steinbit i urte- og hvitløksmarinade.Steinbit i urte- og hvitløksmarinade.
Denne retten har 91,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Steinbit fylt med blåskjell, tomat og urter.Steinbit fylt med blåskjell, tomat og urter.
Denne retten har 89,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtebakt steinbitfilet.Urtebakt steinbitfilet.
Denne retten har 109,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt steinbit med løk og fennikelblanding.Ovnsbakt steinbit med løk og fennikelblanding.
Denne retten har 126,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Purregratinert steinbit.Purregratinert steinbit.
Denne retten har 139,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Steinbitpapilote med varmt estragonsmør og fennikelkompott.Steinbitpapilote med varmt estragonsmør og fe.
Denne retten har 109,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Steinbit med appelsinsaus.Steinbit med appelsinsaus.
Denne retten har 88,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt steinbit 2.Ovnsbakt steinbit 2.
Denne retten har 88,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.