Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fiskesuppe fra Caldeira




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgforskjellige fileter av hvit fisk, delt i biter på 5 cm
havsalt til å drysse over
3ssolivenolje, pluss ekstra til steking av brød
2stkløk, hakket
2stkgrønne paprika, renset og hakket
4stktomater, uten kjerne, flådd og hakket
3feddhvitløk, finhakket
2dltørr hvitvin, pluss 1/2 dl hvis du damper sandskjellene for seg
nymalt pepper
1kgsandskjell, godt skrubbet
6skive(r)landbrød, uten skorpe
6sssmør, usaltet
bladpersille, hakket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fiskesuppe fra Caldeira med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier121,61547,37Kcal
Protein8,8039,61gram
Karbohydrat5,1123,00gram
Kostfiber0,974,37gram
Fett6,5729,57gram
Mettet fett3,2914,81gram
Alkohol0,70 %
Salt0,301,36gram
Pris på oppskriftenKr 7,34Kr 33,04Kroner
Hele oppskriften veier2 701 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Caldeira, de portugisiske fiskernes kraftige suppe, lages av visse grunnelementer: løk, hvitløk, tomater, paprika og selvfølgelig hvitvin. Ut over disse ufravikelige ingredienser er det imidlertid store variasjonsmuligheter.

Dryss havsalt over fiskefiletene, dekk til og sett dem i kjøleskap i1-2 timer.

Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele på middels varme. Ha i løk og paprika og fres i ca 10 minutter, til det er mykt.

Ha i tomater, hvitløk og 2 ½ dl vin. Dryss på litt salt og pepper. Legg i fisken, skru ned på svak varme, legg på lokk og la det småkoke ca 10 minutter. Hvis kjelen er stor nok, har du i sandskjellene. Kast skjell som er åpne eller skadet. Legg på lokk og damp skjellene i ca 5 minutter, til de åpner seg. Da skulle også fisken være ferdig.

Hvis kjelen er for liten til å romme sandskjellene, damper du dem i vel ½ dl hvitvin i egen kjele i ca 5 minutter, deretter har du dem i den store kjelen. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Varm ca 4 ss olivenolje i en stor stekepanne med høye kanter på middels varme. Stek brødet, noen skiver om gangen i 5-6 minutter, til det er gyllent. Vend på skivene etter behov. Ha mer olje i pannen for hver omgang med brød. Skjær hver skive diagonalt i to og legg to av disse trekantene på bunnen av hver av de 6 store suppebollene.

Når suppen er ferdig har du i smør og dreier pannen rundt noen få ganger slik at kraften tykner. Øs suppe og fisk over brødet. Dryss bladpersille over og server med en gang.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6546)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Astrids selskapssuppe med LobNobs og blåskjell.Astrids selskapssuppe med LobNobs og blåskjel.
Denne retten har 81,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk fiskesuppe.Italiensk fiskesuppe.
Denne retten har 34,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettvint fiskesuppe.Lettvint fiskesuppe.
Denne retten har 100,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel SFO fiskesuppe (fra SFO Larsgården Skole, Ålesund).Enkel SFO fiskesuppe (fra SFO Larsgården Skol.
Denne retten har 158,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Caldo de Pescado.Caldo de Pescado.
Denne retten har 46,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel fiskesuppe med LobNobs.Enkel fiskesuppe med LobNobs.
Denne retten har 289,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bouillabaisse  Julens beste fiskesuppe.Bouillabaisse Julens beste fiskesuppe.
Denne retten har 77,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.