Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fitjarlefse




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
750grhveteblandet rugmel
1tsnatron
2tshjortetakksaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
125grsmør
0,5pakkegjær
1literkefir


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Fitjarlefse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier207,553 966,28132,21Kcal
Protein7,00133,774,46gram
Karbohydrat23,69452,7215,09gram
Kostfiber5,54105,873,53gram
Fett8,19156,515,22gram
Mettet fett4,8191,923,06gram
Salt0,285,340,18gram
Pris på oppskriftenKr 1,92Kr 36,69Kr 1,22.-
Hele oppskriften veier1 911 totalt1 911 pr porsj64 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 lefser

(ca 30 stk.)

Bland de tørre ingrediensene. Smuldre i smøret. Rør gjæren i kefirmelken. Elt deigen lett sammen. Deigen skal være nokså fast. Dekk deigen med et klede, og la den hvile på kjøkkenbenken i ca 30 minutter. Trill deigen til en pølse, som deles i 30 like store emner.

Trill emnene til runde boller. Trykk dem flate og kjevle dem til runde, tynne leiver som er 40 cm i diameter. Kjevle fra midten av leiven, og pass på at du hele tiden har godt med mel under leiven, slik at den ikke fester seg til bordet. Stek lefsen på begge sider på takke. Den er passe stekt når den har fått brune prikker. Legg lefsene oppå hverandre etter hvert som de blir stekt. De skal være sprø som flatbrød.

Før servering skal lefsa bløtes. Skyll den på begge sider under rennende kaldt vann. Legg dem mellom et klede i ca 15 minutter. Nå er lefsene myke og smøre-klare. Smør den med mykt smør, og strø på sukker. Brett dem i fire, og skjær dem i snipper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13013)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.