Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Flatklubb fra Fagernes. Furnes og Ringsaker




Ingredienser



Annonse


Fremgangsmåte:

Blod, litt vann, nellik, salt, allehånde og en blanding av rugmel, byggmel og litt hvetemel blandes sammen til en ganske tykk røre. Blandingsforholdet av melslagene varieres etter smak og tilgang på de ulike slag.
Lokale variasjoner er påfallende særlig når det gjelder mel, men også kryddertilsetningene er litt forskjellige. Røra formes så til flate klubber/kaker. En grei måte å lage klubb på, er å bake ut deigen til ei lang pølse som skjæres over i passende stykker, som igjen trykkes ut til flate klubber. Størrelsen på klubbene er omtrent som en asjett.

Klubbene kokes i lettsaltet vann. Avkjøles etter koking ved å legge dem utover på flatt underlag. Serveres kald med smør og sirup, eller den kan varmes opp og serveres med myssmørduppe til.
Det var vanlig å lage flatklubb i store porsjoner, beregnet på mange måltider.
Den ble gjerne oppbevart på stabburet eller et annet kaldt sted.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18098)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.