Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Flatklubb fra Solør




Ingredienser



Annonse


Fremgangsmåte:

Blod, salt, krydder og 2-3 slag mel blandes til fast røre.. Lat flate, ovale klubber cirka 1 cm. tykke. Klubbene kokes i lettsaltet vann. Avkjøles etter koking ved å legge dem utover på flatt underlag. Serveres kald med smør og sirup, eller den kan varmes opp og serveres med myssmørduppe til.
Det var vanlig å lage flatklubb i store porsjoner, beregnet på mange måltider. Den ble gjerne oppbevart på stabburet eller et annet kaldt sted.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18100)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.