Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fleskerull




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgbuklist
2tssalt
0,5tspepper,
0,5tsallehånde
1stk litefinhakket løk.


Annonse


Næringsdeklarasjon for Fleskerull med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier357,493 867,86Kcal
Protein12,66136,97gram
Karbohydrat0,464,98gram
Kostfiber0,181,95gram
Fett33,85366,24gram
Mettet fett12,76138,06gram
Salt1,4215,31gram
Pris på oppskriftenKr 11,21Kr 121,29Kroner
Hele oppskriften veier1 082 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Til en fleskerull trenger du ca. 1 kg. buklist. Skjær svoren tynt av. Er fleskestykket tykt, skjær det på langs, men ikke helt igjennom i den ene enden, slik at du kan brette flesket ut i et langt stykke som bør være 1 - 2 cm tykt.

Krydre flesket med ca. 2 ts salt, ½ ts pepper, ½ ts allehånde og 1 liten finhakket løk.

Rull sammen til en pølse og surr denne godt med tynn hyssing. Legg rullen i følgende saltlake i 3 - 4 dager:

6 liter vann, 1 kg grovsalt, 175 g sukker, 1 - 2 laurbærblad, 15 hele pepper, 10 hele tørkede einerbær.

Kok alt opp og avkjøl helt før du legger fleskerullen nedi.

Når fleskerullen er ferdig saltet, veier du den og koker den i en gryte med så mye vann at det akkurat dekker rullen. I kokevannet har du 2 løk i skiver, 2 gulrøtter i skiver, 1 bit selleri, og en oppdelt persillerot.

Gryten må aldri fosskoke, rullen skal trekke ved ca. 90 grader. Bruker du steketermometer for å se om rullen er ferdigkokt, skal dette vise 85 grader. Ellers kan du beregne ca. 50 minutter koketid pr. kg rull. Når rullen er ferdigkokt, trekker du kokekaret av platen og lar den stå i kraften ca. ½ time.

Ta rullen opp og legg den i press. Har du ikke syltepresse, kan du legge den i en langpanne med en spekefjøl oppå og 3 - 4 kg press oppå fjøla. La rullen stå i press over natten. Del den gjerne i mindre stykker før du legger den i dypfryseren.

Tips : kraften er god til supper og sauser.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Elsa's hjemmeside
(Intern: 16195)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Italiensk salat til 1.Italiensk salat til 1.
Denne retten har 73,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte 2.Buklistsylte 2.
Denne retten har 58,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull med salvie eller timian.Sylterull med salvie eller timian.
Denne retten har 181,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hodesylte 2.Hodesylte 2.
Denne retten har 132,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylteflesk 3.Sylteflesk 3.
Denne retten har 94,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte.Buklistsylte.
Denne retten har 94,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte - Grunnoppskrift.Buklistsylte - Grunnoppskrift.
Denne retten har 76,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonsrik sylte.Tradisjonsrik sylte.
Denne retten har 187,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 25,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull.Sylterull.
Denne retten har 377,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbesylte.Ribbesylte.
Denne retten har 347,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.