Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Flyndre i vinsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grfilet av rødspette, flyndre eller annen flatfisk
150grsjampinjong
1sssjalottløk, finhakket
2sssmør eller margarin
1ssolivenolje
1tssitronsaft
1dashsalt
1dashpepper
2dlhvitvin, tørr

Vinsaus:

2,5dlfiskekraft
2sssmør eller margarin
2sshvetemel
1dlfløte
1stkeggeplomme
3sssmør eller margarin, smeltet
1dashsalt
1dashpepper
0,5tssitronsaft

Garnering:

100grrensede reker eller 200 g urensede
0,5dlkruspersille, finhakket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Flyndre i vinsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier155,67586,25Kcal
Protein8,3531,45gram
Karbohydrat1,575,91gram
Kostfiber0,080,30gram
Fett11,8944,78gram
Mettet fett6,7325,35gram
Alkohol1,26 %
Salt0,501,89gram
Pris på oppskriftenKr 8,64Kr 32,54Kroner
Hele oppskriften veier1 506 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skyll soppen hurtig, hakk den fint. Legg til side 10 hatter til garnering. Fres sopp og løk i smør, hell på olje. Rør om, tilsett sitronsaft.

Smør et ildsikkert fat med stekesjy fra soppen. Brett sammen fiskefiletene, legg dem i lag over bunnen, krydre. Legg på sopp og løk og hell over vinen, spe eventuelt med vann.

Dekk formen med aluminiumsfolie og stek ved 200 C i 15-20 minutter.

Ta ut fatet og sil fra kraften i en kjele. Kok den inn til ca 2 1/2 dl. Gni sammen til en smørkule smør og mel og legg den i den kokende kraften. Rør godt om, kok opp. Tilsett vel halvparten av fløten. Kok i ca 5 minutter. Rør eggeplommen sammen med resten av fløten, og hell den i sausen. La sausen trekke under stadig røring så den blir fyldig. Trekk kjelen til side.

Rør til slutt inn 3 ss smeltet smør. Smak til med krydder og sitronsaft. Hell sausen over fisken. Garnere.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11081)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kjetils ovnsbakte flyndre.Kjetils ovnsbakte flyndre.
Denne retten har 78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødspette og skalldyr bakt i folie.Rødspette og skalldyr bakt i folie.
Denne retten har 107,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flyndre med honningsmak.Flyndre med honningsmak.
Denne retten har 81,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødspette med honning.Rødspette med honning.
Denne retten har 103,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.