Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Flyndrefilet i hvitvinsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkflyndrer a 600 gram
2stksjalottløk
8stk storferske sjampinjonger
5stkhel hvit pepper
2kvist(er)persillekvaster
1dlhvitvin, tørr
1dashsalt
hvit pepper
1,5dlvann
1dashsmør til formen
1dlkremfløte
2stkeggeplommer
50grsmør
1sssitronsaft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Flyndrefilet i hvitvinsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier110,43529,71Kcal
Protein10,9952,72gram
Karbohydrat0,743,55gram
Kostfiber0,080,38gram
Fett6,6531,90gram
Mettet fett3,4016,31gram
Alkohol0,50 %
Salt0,251,18gram
Pris på oppskriftenKr 10,46Kr 50,17Kroner
Hele oppskriften veier1 919 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens og fileter fisken. Rens løk. Rens sjampinjongene og skjær hele hatten fra stilken på hver sjampinjong.

Kok karft av fiskeskrovet sammen med løk, sjampinjongstilkene, pepper, persille, vin, salt og vann. Kok ca 20 minutter. Sil kraften.

Krydre filetene med salt og pepper og legg dem med buksiden opp, i et ildfast smurt fat. Hell på kraft, ca halvt opp på filetene. Varm først opp fisken i fatet oppå kokeplaten, sett så fatet i ovnen ved 200 C i ca 6 minutter.

Kok inn resten av kraften til ca 1/2 dl til sausen, bland denne med fiskekraften fra fatet når fisken er ferdig.

Tilsett fløten og legg i sjampinjonghattene. Kok sausen ca 5 minutter. Ta opp sjampinjonghattene og legg dem over fiskefiletene. Ta sausen av varmen og rør inn piskede eggeplommer.

Legere sausen med smør og smak til med sitronsaft. Hell sausen over fisken.

Server med kokt ris eller små dampkokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11085)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Flyndre med honningsmak.Flyndre med honningsmak.
Denne retten har 81,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødspette med honning.Rødspette med honning.
Denne retten har 103,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødspette og skalldyr bakt i folie.Rødspette og skalldyr bakt i folie.
Denne retten har 107,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjetils ovnsbakte flyndre.Kjetils ovnsbakte flyndre.
Denne retten har 78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.