Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Flyndrefileter i whiskysaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 500grflyndrefilet
300grreker med skall
4dlvann
1stkgulrot
1stkløk
2sstomatpuré
1stksjalottløk
1sssmør eller margarin
1dlwhisky
3dlhvitvin, tørr

Saus:

2sssmør
2sshvetemel
1dlkremfløte
1dashsalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Flyndrefileter i whiskysaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier112,70571,29Kcal
Protein8,0140,60gram
Karbohydrat1,688,52gram
Kostfiber0,281,42gram
Fett5,6828,79gram
Mettet fett3,3216,83gram
Alkohol3,18 %
Salt0,402,03gram
Pris på oppskriftenKr 10,22Kr 51,81Kroner
Hele oppskriften veier2 028 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens rekene. Del gulroten i mindre biter og skrell og grovhakk løken. Kok opp vannet sammen med gulrot, løk, rekeskall og tomatpuré. La det koke i va 15 minutter. Sil kraften.

Skrell og finhakk sjalottløken. La den surre i smøret eller margarinen i en lav, vid kjele. Ha rekene i. Hell whiskyn over og tenn på.

Legg i fiskefiletene. Hell i vinen og la fisken trekke under lokk i 3-5 minutter eller til fisken er kokt.

Legg fisk og reker over på et serveringsfat og hold dem varme under aluminiumsfolie.

Bland rekekraften med fiskekraften i kjelen. Kok opp og kok kraften inn til det halve. Rør smøret og melet sammen og visp smørjevningen i kraften. Tilsett fløten. La sausen småkoke i 6-10 minutter. Smak til med salt.

Hell den varme sausen over fisk og reker. Server kokte poteter til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11126)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Avkokt flyndrefilet i kaperssaus.Avkokt flyndrefilet i kaperssaus.
Denne retten har 75,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og -boller.Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og .
Denne retten har 50,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flyndrefilet med urtesaus.Flyndrefilet med urtesaus.
Denne retten har 71,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.