Focaccia

Bilde av Focaccia.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
3,5dllunkent vann
50grgjær
1tssukker
0,5tssalt
1,5dlmeierismør, smeltet
1,5dltørr hvitvin eller eplemost
Ca 1kghvetemel
Ca 140grsorte oliven
Ca 5,5stksoltørkede tomater, grovhakket
1sstimiankrydder eller finklipt frisk
2ssoreganokrydder eller finklipt frisk
2ssolivenolje eller smeltet meierismør
1sshavsalt
Langpanne ca. 40 x 45 cm.
I stekeovnen: 225 grader C ca 20 minutter

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 287,56 Kcal
Protein 6,59 g
Fett 10,55 g
Karbo 39,01 g
Pris 3,11.- kr

Fremgangsmåten:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett sukker og salt. Rør inn smør og hvitvin (eplemost) og tilsett hvetemel til deigen er jevn og "slipper bollen". La deigen heve til ca. dobbelstørrelse, ca. 1 time. Elt inn oliven, tomater og krydder og klem deigen over en godt smurt stor langpanne. Overflaten skal være litt ujevn og humpete. Pensle overflaten med olje eller smør og dryss på salt. Stek focaccia og server det så nylaget som mulig. Focaccia kan gjerne fryses ned men bør bli frisket opp i en panne med lokk eller i stekeovnen like før servering.


Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Brød
Land: Italia
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat.no
Oppskriften har hatt 20394 lesere totalt.
Oppskriften har fått 5,1 poeng totalt (av max 6) fra 10 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 251)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!