Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Focaccia

Oppskriften har fått 5,1 poeng. 5,1 poeng (av max 6) i snitt fra 10 lesere
Oppskriften har hatt 18720 lesere! 18720 lesere
Focaccia har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 287,84 kcal ......Protein: 6,59 g ......Fett: 10,55 g ......Mettet fett: 4,43 g
Karbo: 39,01 g ......Kostfiber: 2,48 g .....Natrium: 654,93 mg .......Pris: 3,11 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
3,5dllunkent vann
50grgjær
1tssukker
0,5tssalt
1,5dlmeierismør, smeltet
1,5dltørr hvitvin eller eplemost
Ca 1kghvetemel
Ca 140grsorte oliven
Ca 5,5stksoltørkede tomater, grovhakket
1sstimiankrydder eller finklipt frisk
2ssoreganokrydder eller finklipt frisk
2ssolivenolje eller smeltet meierismør
1sshavsalt
Langpanne ca. 40 x 45 cm.
I stekeovnen: 225 grader C ca 20 minutter
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat.no
Fotograf: Mat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Land: Italia
Nasjonal/tradisjonsrett


Focaccia.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett sukker og salt. Rør inn smør og hvitvin (eplemost) og tilsett hvetemel til deigen er jevn og "slipper bollen". La deigen heve til ca. dobbelstørrelse, ca. 1 time. Elt inn oliven, tomater og krydder og klem deigen over en godt smurt stor langpanne. Overflaten skal være litt ujevn og humpete. Pensle overflaten med olje eller smør og dryss på salt. Stek focaccia og server det så nylaget som mulig. Focaccia kan gjerne fryses ned men bør bli frisket opp i en panne med lokk eller i stekeovnen like før servering.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 287,845 445,79272,3 %
Fett: 10,55199,60 g285,1 %Fett32,98 %
Protein: 6,59124,68 g249,4 %Protein9,15 %
Karbo: 39,01738,05 g246,0 %Karbo54,21 %
Fiber: 2,4846,92 g156,4 %Fiber1,72 %
Mettet fett: 4,4383,81 g419,1 %
Salt: 1,6430,98 g619,5 %Alkohol1,92 %
Hele oppskriften veier 1891,95 g totalt Ferdig bakst veier 1721,67 g Hjelp?
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.3,11
Pris 1 porsjonerKr. 58,84Se din tallerken
Pris pr stykkerKr 3,68Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Pinnebrød 2 hos oss.Les mer om Bladet kuvertbrød hos oss.Les mer om Lettvinte og raske rundstykker uten heving hos oss.