Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Focaccia

Oppskriften har fått 5,1 poeng. 5,1 poeng (av max 6) i snitt fra 10 lesere
Oppskriften har hatt 18470 lesere! 18470 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Focaccia har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 287,84 Kcal ......Protein: 6,59 gram ......Fett: 10,55 gram ......Mettet fett: 4,43 gram
Karbohydrater: 39,01 gram ......Kostfiber: 2,48 gram .....Natrium: 654,93 mg .......Pris: 3,11 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
3,5dllunkent vann
50grgjær
1tssukker
0,5tssalt
1,5dlmeierismør, smeltet
1,5dltørr hvitvin eller eplemost
Ca 1kghvetemel
Ca 140grsorte oliven
Ca 5,5stksoltørkede tomater, grovhakket
1sstimiankrydder eller finklipt frisk
2ssoreganokrydder eller finklipt frisk
2ssolivenolje eller smeltet meierismør
1sshavsalt
Langpanne ca. 40 x 45 cm.
I stekeovnen: 225 grader C ca 20 minutter
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat.no
Fotograf: Mat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Land: Italia
Nasjonal/tradisjonsrett

Focaccia.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett sukker og salt. Rør inn smør og hvitvin (eplemost) og tilsett hvetemel til deigen er jevn og "slipper bollen". La deigen heve til ca. dobbelstørrelse, ca. 1 time. Elt inn oliven, tomater og krydder og klem deigen over en godt smurt stor langpanne. Overflaten skal være litt ujevn og humpete. Pensle overflaten med olje eller smør og dryss på salt. Stek focaccia og server det så nylaget som mulig. Focaccia kan gjerne fryses ned men bør bli frisket opp i en panne med lokk eller i stekeovnen like før servering.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 287,845 445,79272,3 %
Fett: 10,55199,60 gr285,1 %Fett32,98 %
Protein: 6,59124,68 gr249,4 %Protein9,15 %
Karbo: 39,01738,05 gr246,0 %Karbo54,21 %
Fiber: 2,4846,92 gr156,4 %Fiber1,72 %
Mettet fett: 4,4383,81 gr419,1 %
Salt: 1,6430,98 gr619,5 %Alkohol1,92 %
Hele oppskriften veier 1891,95 gr totalt Ferdig bakst veier 1721,67 gr Hjelp?
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.3,11 .-
Pris 1 porsjonerKr. 58,84 .-Se din tallerken
Pris pr stykkerKr 3,68.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Injerra, etiopisk brød hos oss.Les mer om Hjemmelaget flatbrød hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:251



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen