Focaccia 3


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1pakketørrgjær
2,5dllunkent vann
1tssukker
2ssolivenolje
8dlhvetemel
1sstørrmelk
0,5tssalt

Pynt:

1ssolivenolje
Ca 1,5feddhvitløk presset
12stksvarte oliven
friske rosmarinkvister
1tstørket oregano
Ca 1,5tsgrovt havsalt


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 1 brød

Pensle en 28 x 18 cm kakeform med olje eller smeltet smør. Bland gjær, vann og sukker i en stor bolle og rør til gjæren er oppløst. Dekk bollen med plast og sett den på et lunt sted i 10 min eller til gjærblandingen skummer. Tilsett oljen.

Sikt 7 1/2 dl hvetemel, tørrmelk og salt ned i gjærblandingen. Rør alt godt sammen med en treskje. Tilsett mer av melet til du har en bløt deig, og legg den så ut på melet bord.

Kna deigen i 10 min eller til den er glatt og smidig. Legg den i en stor, lett oljet bolle. Pensle deigoverflaten med olje. Dekk bollen med plast og la den stå på et lunt sted i 1 time eller til deigen har hevet seg godt. Kjevle ut deigen så den passer til formen, og legg den over. Dekk med plast og la brødet etterheve på et lunt sted i 20 min. Bruk enden på treskjeen til å stikke 1 cm dype hull i regelmessig mønster i deigoverflaten. Dekk formen igjen med plast og la brødet heve i ytterligere 30 min eller til det er ferdig hevet.

Pynt: Pensle en blanding av olivenolje og hvitløk over overflaten. Fordel oliven og små rosmarinkvister, og dryss over med oregano og salt.

Forvarm ovnen til 180 C. Stek brødet i 20-25 min, eller til det er gyllent og sprøtt. Skjær det i store firkanter og server det varmt.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 12790)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 265,49 Kcal
Protein 7,45 g
Fett 7,09 g
Karbo 41,66 g
Pris 1,88.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!