Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Focaccia i langpanne

Oppskriften har fått 5,2 poeng. 5,2 poeng (av max 6) i snitt fra 10 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 3,15 Kcal: 280,73 Fett: 11,66 gr Protein: 6,05 gr Karbo: 35,18 gr
Mettet fett: 4,97 gr Kostfiber: 2,32 gr Salt av natrium: 1,78 gr
Oppskriften har hatt 60179 lesere! 60179 lesere

Ingredienser

Porsjoner
3,5dlvann
50grgjær
1tssukker
0,5tssalt
1,5dlsmeltet smør
1,5dltørr hvitvin
eller eplemost
Ca 800grhvetemel
Ca 140grsorte oliven
(sørg for kvalitet)
6stksoltørkede tomater
1sshakket frisk timian eller 1 ts tørket
2sshakket frisk oregano eller 2 ts tørket
2ssolivenolje (eller smeltet smør)
1sshavsalt
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater50,12 prosent
Protein8,62 prosent
Fett37,38 prosent
Kostfiber1,65 prosent
Alkohol2,21 prosent

Totalpris for 1 porsjoner

Kr 53,32

Pris pr stykker

Kr 2,67
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten egg
Land: Ukjent-opprinnelse




Focaccia i langpanne.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 stykker

Saltet italiensk brytebrød med oliven. Perfekt til salater og supper og som mellom-måltid, turmat o.l. Prøv også å lage sandwich med ilegg av ost, skinke og salat, gjerne også med noen skiver av fersk tomat (som du selvfølgelig ikke har plukket ut av kjøleskapet) og kanskje noen ringer av rødløk veltet i en god olivenolje.

Slik gjør du
Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett sukker og salt (ikke havsaltet nei). Rør i smør og hvitvin og tilsett mel til en jevn deig som slipper bollen. La deigen heve under plast til dobbel størrelse, ca. 1 time.

Elt inn olivener, grovhakkede tomater og krydder og trykk deigen ut i en smurt langpanne, 40 x 45 cm. Overflaten skal være litt ujevn. Pensle med olje (eller smør) og dryss på havsalt. Stek brødet i ovnen ved 225 gr. i ca. 30 min til lyst gyllen.

Server så nylaget som mulig. Ved dypfrysing må du varme det opp i en panne med lokk eller i stekeovnen like før servering.

Kilde: Guiseppe




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Mormors hvetebrød hos oss.Les mer om Rugbrød av surdeig hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:1463



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen