Focaccia i langpanne.

Focaccia i langpanne



Oppskriften har fått 5,4 poeng (av max 6) fra 13 lesere
Oppskriften har hatt 63275 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6






NB! Oppskriften Focaccia i langpanne har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 280,63 Kcal
Protein 6,05 g
Fett 11,66 g
Karbo 35,16 g
Pris 3,15.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
3,5dlvann
50grgjær
1tssukker
0,5tssalt
1,5dlsmeltet smør
1,5dltørr hvitvin
eller eplemost
Ca 800grhvetemel
Ca 140grsorte oliven
(sørg for kvalitet)
6stksoltørkede tomater
1sshakket frisk timian eller 1 ts tørket
2sshakket frisk oregano eller 2 ts tørket
2ssolivenolje (eller smeltet smør)
1sshavsalt

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 stykker

Saltet italiensk brytebrød med oliven. Perfekt til salater og supper og som mellom-måltid, turmat o.l. Prøv også å lage sandwich med ilegg av ost, skinke og salat, gjerne også med noen skiver av fersk tomat (som du selvfølgelig ikke har plukket ut av kjøleskapet) og kanskje noen ringer av rødløk veltet i en god olivenolje.

Slik gjør du
Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett sukker og salt (ikke havsaltet nei). Rør i smør og hvitvin og tilsett mel til en jevn deig som slipper bollen. La deigen heve under plast til dobbel størrelse, ca. 1 time.

Elt inn olivener, grovhakkede tomater og krydder og trykk deigen ut i en smurt langpanne, 40 x 45 cm. Overflaten skal være litt ujevn. Pensle med olje (eller smør) og dryss på havsalt. Stek brødet i ovnen ved 225 gr. i ca. 30 min til lyst gyllen.

Server så nylaget som mulig. Ved dypfrysing må du varme det opp i en panne med lokk eller i stekeovnen like før servering.

Kilde: Guiseppe

Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Kakemonsen
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 1463)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten egg
Land: Ukjent-opprinnelse

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!