Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Focaccia i langpanne

Oppskriften har fått 5,3 poeng. 5,3 poeng (av max 6) i snitt fra 11 lesere
Oppskriften har hatt 62114 lesere! 62114 lesere
Focaccia i langpanne har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 280,63 kcal ......Protein: 6,05 g ......Fett: 11,66 g ......Mettet fett: 4,96 g
Karbo: 35,16 g ......Kostfiber: 2,31 g .....Natrium: 733,36 mg .......Pris: 3,15 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
3,5dlvann
50grgjær
1tssukker
0,5tssalt
1,5dlsmeltet smør
1,5dltørr hvitvin
eller eplemost
Ca 800grhvetemel
Ca 140grsorte oliven
(sørg for kvalitet)
6stksoltørkede tomater
1sshakket frisk timian eller 1 ts tørket
2sshakket frisk oregano eller 2 ts tørket
2ssolivenolje (eller smeltet smør)
1sshavsalt
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Kakemonsen
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten egg
Land: Ukjent-opprinnelse


Focaccia i langpanne.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 stykker

Saltet italiensk brytebrød med oliven. Perfekt til salater og supper og som mellom-måltid, turmat o.l. Prøv også å lage sandwich med ilegg av ost, skinke og salat, gjerne også med noen skiver av fersk tomat (som du selvfølgelig ikke har plukket ut av kjøleskapet) og kanskje noen ringer av rødløk veltet i en god olivenolje.

Slik gjør du
Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett sukker og salt (ikke havsaltet nei). Rør i smør og hvitvin og tilsett mel til en jevn deig som slipper bollen. La deigen heve under plast til dobbel størrelse, ca. 1 time.

Elt inn olivener, grovhakkede tomater og krydder og trykk deigen ut i en smurt langpanne, 40 x 45 cm. Overflaten skal være litt ujevn. Pensle med olje (eller smør) og dryss på havsalt. Stek brødet i ovnen ved 225 gr. i ca. 30 min til lyst gyllen.

Server så nylaget som mulig. Ved dypfrysing må du varme det opp i en panne med lokk eller i stekeovnen like før servering.

Kilde: Guiseppe


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 280,634 752,75237,6 %
Fett: 11,66197,47 g282,1 %Fett37,39 %
Protein: 6,05102,46 g204,9 %Protein8,62 %
Karbo: 35,16595,47 g198,5 %Karbo50,11 %
Fiber: 2,3139,12 g130,4 %Fiber1,64 %
Mettet fett: 4,9684,00 g420,0 %
Salt: 1,8331,05 g621,0 %Alkohol2,22 %
Hele oppskriften veier 1693,6 g totalt Ferdig bakst veier 1541,18 g Hjelp?
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.3,15
Pris 1 porsjonerKr. 53,35Se din tallerken
Pris pr stykkerKr 2,67Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Kneippbrød1 hos oss.Les mer om Ost og skinkebrød hos oss.Les mer om Brød for idà hos oss.