Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Foie Gras terrine med lettsaltet agurk og bringebær vinaigrette




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkfoie gras(Gåselever)
2ssMadagaskar pepper
Ca 1dlCognac
0,3stkagurk
1dlBringebær eddik
Litt sukker
Salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Foie Gras terrine med lettsaltet agurk og bringebær vinaigrette med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier96,48410,04Kcal
Protein4,2618,11gram
Karbohydrat3,5715,17gram
Kostfiber1,235,23gram
Fett1,114,72gram
Mettet fett0,411,74gram
Alkohol7,53 %
Salt0,090,37gram
Pris på oppskriftenKr 32,60Kr 138,55Kroner
Hele oppskriften veier425 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Foie gras’en brekkes i grove stykker og renses for blodårer. Ha den i en skål og dryss salt over den, la den stå og marinere et par timer ved stuetemperatur til foie grasen er bløt.
Tilsett så cognacen og den finhakkede Madagaskar pepper. Ta en form og legg folie i den. Foie grasen legges i formen og trykkes godt sammen. Den settes i ovnen i 25 minutter ved 95°. Deretter settes den i kjøleskapet i 2-3 timer, så er den klar til servering.

Bringebær vinaigrette eddiken helles i en gryte sammen med sukkeret og reduseres til ca. det halve ved svak varme, la det stå og kjøle av. Agurken skjæres i fine terninger, drysses med salt og pepper like før bruk.

Skjær foie grasen i ca. 1 cm tykke skiver, legg en skive midt på en tallerken, og legg agurken ovenpå. Bringebær vinaigretten dryppes dekorativt på tallerkenen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 21603)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.