Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Foie gras på kirsebærkompott




Det lekreste av det lekre! Men retten smaker også herlig med lever fra kalv eller lam.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
320grrå foie gras (gåse- eller andelever) 4 skiver à ca. 80 g
2sssherryeddik

Kompott

0,75kgsure kirsebær uten stener
2sssukker
1dashsalt
hvit pepper
0,5stkappelsin, saften
Dessuten en god (ikke for søt) bærsaus
Små rug brødskiver


Annonse


Næringsdeklarasjon for Foie gras på kirsebærkompott med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier76,32227,62Kcal
Protein4,8714,52gram
Karbohydrat11,2533,55gram
Kostfiber0,702,09gram
Fett1,163,46gram
Mettet fett0,431,28gram
Salt0,180,53gram
Pris på oppskriftenKr 26,75Kr 79,78Kroner
Hele oppskriften veier1 193 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Del kirsebærene i to. Kjør 1/3 av dem sammen med sukker, salt, pepper og appelsin. Helles i en kjele og kok på sterk varme under omrøring til tykt. Bland det med kirsebærene. Smak godt til. Kan serveres både varm og kald.

Stek leverskivene på tørr, svært varm panne, ca. 30 sekunder på hver side. Dryss over litt grovt salt og pynt med friske urter. Fordel kompotten på brødskiver på tallerkener.
Legg foie gras skivene oppå, og fordel sausen rundt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 24405)
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bakt leverpostei med rødkål, rosiner og portvinsvinaigrette.Bakt leverpostei med rødkål, rosiner og portv.
Denne retten har 197,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.