Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Foie gras terrine




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grgåselever
1dlsauterne
0,5dlarmagnac
1tssalt
1ssgrønne pepperkorn

Garniture :

salater
Bønner
Valnøtt
Olje


Annonse


Næringsdeklarasjon for Foie gras terrine med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier128,52171,45Kcal
Protein12,4416,59gram
Karbohydrat5,487,31gram
Kostfiber0,380,51gram
Fett3,264,35gram
Mettet fett1,211,61gram
Alkohol3,82 %
Salt1,301,73gram
Pris på oppskriftenKr 65,12Kr 86,87Kroner
Hele oppskriften veier667 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Foie gras fra and eller gås plukkes i små stykker på ca. 2 – 3 cm, årer og galle fjernes.
Foie gras marineres i 2 timer ved stuetemperatur i sauterne, armagnac, salt og grønne pepperkorn.

Foie gras presses ned i en porcelensterrine og settes på en rist i en 60 grader varm ovn, hvor den baker mellom 15 – 40 minutter. Tiden avhenger av, hvor mye fett, som legger seg på toppen av terrinen. Ved 2 millimeter fett stanses bakningen. Kjøles av og hviler 24 timer før serveringen.

Serveres med salat eller grønne bønner med valnøtter samt et stykke godt brød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22025)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.