Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fortånnågraut fra Orkdal




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Grynmjølsgraut:

2literskummet melk
5dlgrynmel
1tssalt

Rømmegraut:

2,5dlseterrømme
1dlhvetemel
2,5dlmelk
0,5tssalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fortånnågraut fra Orkdal med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier93,23265,99Kcal
Protein3,9911,38gram
Karbohydrat11,6233,15gram
Kostfiber0,862,45gram
Fett3,239,22gram
Mettet fett2,005,71gram
Salt0,451,27gram
Pris på oppskriftenKr 1,74Kr 4,96Kroner
Hele oppskriften veier2 853 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok rømmen under lokk i 2 minutter. Bland i halvparten av melet og rør godt. Etter en stund kommer smøret frem. Skum smøret av og bland i resten av melet. Spe med melken og ha i saltet.

Grynmmjølsgrauten lager du ved å blande mel og melk kaldt. Kok opp ved svak varme. Kok grøten ca 15 minutter.

Ha grynmjølsgraut på en tallerken og dekk med et lag rømmegrøt. Server med smør, sukker og kanel.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13929)
Kategori: Grøt
Land: Norge
Fylke: Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.