Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Forvelling av sopp

     Oppskriften er lett å tilberede Lett Oppskriften har fått 3,5 poeng. 3,5 poeng (av max 6) i snitt fra 4 lesere
Oppskriften har hatt 10417 lesere! 10417 lesere

Ingredienser



Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Konservering
Land: Ukjent-opprinnelse


Fremgangsmåte:

Skarpe risker som hulrisker og skjeggrisker må forbehandles ved forvelling før de konserveres. Soppen kokes i noen minutter i rikelig med vann, minst 3-4 liter pr. kg sopp. Kokevannet slås ut, det kan ikke brukes til mat, og soppen skylles godt. Den skarpe smaken forsvinner også ved salting.

Sandmorkler er dødelig giftige hvis de ikke forvelles, og de må forvelles to ganger.

Vannet er også giftig. Etter forvellingen bør sandmorklene skylles godt, og vi bør heller ikke spise dem for ofte.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Bløtetid for tørket sopp hos oss.Les mer om Syltet sopp hos oss.