Gå til forsiden av matoppskrift.no

Forvelling av sopp



Annonse

Ingredienser




Fremgangsmåte:

Skarpe risker som hulrisker og skjeggrisker må forbehandles ved forvelling før de konserveres. Soppen kokes i noen minutter i rikelig med vann, minst 3-4 liter pr. kg sopp. Kokevannet slås ut, det kan ikke brukes til mat, og soppen skylles godt. Den skarpe smaken forsvinner også ved salting.

Sandmorkler er dødelig giftige hvis de ikke forvelles, og de må forvelles to ganger.

Vannet er også giftig. Etter forvellingen bør sandmorklene skylles godt, og vi bør heller ikke spise dem for ofte.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9298)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Konservering
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Syltet sopp.
Syltet sopp
Denne retten har 67,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Mine andre populære oppskrifter

Les mer om Sjokoladefondant 2 hos oss.
Sjokoladefondant 2
Les mer om Vegaboller hos oss.
Vegaboller
Les mer om Stekte bananer 2 hos oss.
Stekte bananer 2

Nyttige undersider og søk

Lavkarbo kaker....Les mer...
2 nye proteinsøk er lansert....Les mer...
Nytt og bedre søk for melkefrie oppskrifter lansert!....Les mer...
Studentmat. ett søk med fokus på pris. skills. tid og sunnhet.....Les mer...



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.