Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Forvelling av sopp

     Oppskriften er lett å tilberede Lett Oppskriften har fått 3,5 poeng. 3,5 poeng (av max 6) i snitt fra 4 lesere
Oppskriften har hatt 10320 lesere! 10320 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:

Ingredienser



Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Konservering
Land: Ukjent-opprinnelse

Fremgangsmåte:

Skarpe risker som hulrisker og skjeggrisker må forbehandles ved forvelling før de konserveres. Soppen kokes i noen minutter i rikelig med vann, minst 3-4 liter pr. kg sopp. Kokevannet slås ut, det kan ikke brukes til mat, og soppen skylles godt. Den skarpe smaken forsvinner også ved salting.

Sandmorkler er dødelig giftige hvis de ikke forvelles, og de må forvelles to ganger.

Vannet er også giftig. Etter forvellingen bør sandmorklene skylles godt, og vi bør heller ikke spise dem for ofte.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Syltet sopp hos oss.Les mer om Bløtetid for tørket sopp hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:9298



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen