Forvelling av sopp

Ingredienser



Fremgangsmåte:

Skarpe risker som hulrisker og skjeggrisker må forbehandles ved forvelling før de konserveres. Soppen kokes i noen minutter i rikelig med vann, minst 3-4 liter pr. kg sopp. Kokevannet slås ut, det kan ikke brukes til mat, og soppen skylles godt. Den skarpe smaken forsvinner også ved salting.

Sandmorkler er dødelig giftige hvis de ikke forvelles, og de må forvelles to ganger.

Vannet er også giftig. Etter forvellingen bør sandmorklene skylles godt, og vi bør heller ikke spise dem for ofte.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 10749 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,4 poeng totalt (av max 6) fra 5 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 9298)

Ekstra info

Kategori: Konservering
Land: Ukjent-opprinnelse Oppskriften er enkel å tilberede

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!