Forvelling av sopp

Ingredienser



Annonse

Fremgangsmåte:

Skarpe risker som hulrisker og skjeggrisker må forbehandles ved forvelling før de konserveres. Soppen kokes i noen minutter i rikelig med vann, minst 3-4 liter pr. kg sopp. Kokevannet slås ut, det kan ikke brukes til mat, og soppen skylles godt. Den skarpe smaken forsvinner også ved salting.

Sandmorkler er dødelig giftige hvis de ikke forvelles, og de må forvelles to ganger.

Vannet er også giftig. Etter forvellingen bør sandmorklene skylles godt, og vi bør heller ikke spise dem for ofte.



Tjenester



Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Konservering
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er enkel å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 11143 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,4 poeng totalt (av max 6) fra 5 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 9298)

Prøv en lignende oppskrift



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!