Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fransk landpaté med løkkompott og salat




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grokselever
500grspekk
400grstorfekjøtt fra skanken
100grsmørstekt løk
4stkeggehviter
40grtørrmelk
40grnitritsalt (1 knivsodd salpeter utgjør 40 g nitrisalt)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1,5tsgrovmalt pepper
1feddhvitløk
1tsquatre epices (like deler malt kanel, nellik, muskat, pepper)

Løkkompott:

2stkrødløk
2stkløk
2ssolivenolje
3sssukker
1dlrødvinseddik
1dlrødvin
1dashsalt
1dashpepper
2sshakket gressløk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Fransk landpaté med løkkompott og salat med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier273,246 698,21558,18Kcal
Protein8,98220,1418,34gram
Karbohydrat5,25128,7010,72gram
Kostfiber0,5814,221,18gram
Fett23,58578,0448,17gram
Alkohol0,42 %10,300,86gram
Mettet fett1,3332,602,72gram
Salt0,153,730,31gram
Pris på oppskriftenKr 7,41Kr 181,65Kr 15,14.-
Hele oppskriften veier2 451 totalt2 451 pr porsj204 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 skiver

Kvern lever, spekk, kjøtt og løk i to omganger gjennom kjøkkenkvern.

Tilsett eggehviter, tørrmelk, nitrisalt, grov pepper, hvitløk og quatre epices. Bland dette godt og ha det i en terrineform. Stek patéen i ovn på 160 C i 45-60 minutter. Avkjøl.

Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Varm olivenolje i en gryte og ha i sukker. Tilsett løk og stek den blank. Ha i eddik og rødvin og kok inn til sirup med løken. Når løken er mør og fin, avkjøles kompotten. Smak til med salt og pepper. Ha i gressløk rett før servering.

Patéen er velegnet som rett til buffet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8240)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hvitløk og pepperpatè.Hvitløk og pepperpatè.
Denne retten har 155,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hellstrøms Kyllingleverpaté.Hellstrøms Kyllingleverpaté.
Denne retten har 157,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paté med ribbe og tørket sopp.Paté med ribbe og tørket sopp.
Denne retten har 180,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.