Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fransk oksestek




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgmørt oksekjøtt uten ben
200grspekk i tynne skiver
3sssmør
3sshvetemel
1dashsalt
1dashpepper
8stktomater, modne
4dlkraftig buljong
3sstomatpuré

Marinade:

2stkgulrøtter
3stkløk
1feddhvitløk
2stang(stenger)stangselleri
3stklaurbærblad
1bunt(er)persille
3kvist(er)Timian
3sskonjakk
Ca 0,85helflaske(r)mørk, kraftig rødvin

Tilbehør:

0,5kgløk, små
1kggulrøtter
100grsmør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fransk oksestek med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier105,07812,47Kcal
Protein6,7552,20gram
Karbohydrat2,9422,73gram
Kostfiber1,128,66gram
Fett6,1747,71gram
Mettet fett1,7813,76gram
Alkohol1,22 %
Salt0,181,42gram
Pris på oppskriftenKr 9,05Kr 69,98Kroner
Hele oppskriften veier6 186 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tørk kjøttet godt og skjær vekk slintrer. Dekk kjøttstykkene med store, tynne spekkskiver og fest dem med tannpirkere. Eller spekk kjøttet på langs av fibrene med en spekknål. Spekkstrimler bør ligge i kjøleskap et par timer før kjøttet skal spekkes. Da er strimlene lettere å dra igjennom kjøttet.

Lag marinaden av oppskårne grønnsaker, krydderurter, konjakk og rødvin og legg i kjøttet. Mens kjøttet marineres i 6-8 timer, bør det stå på et kjølig sted. Snu det ganske ofte.

Ta opp kjøttet, tørk det godt og dryss på salt og grovmalt pepper. Legg kjøttet i en liten langpanne eller et ildfast fat og brun det i 20-30 min. ved 225 C.

Lag sausen mens kjøttet står i ovnen: Smelt smør i en tykkbunnet kjele, tilsett mel og rør hele tiden til mel/smørblandingen er lysebrun. Tilsett vekselvis silt marinade og buljong til sausen er tykk og jevn. Kok sausen over svak varme i ca 10 min. Smak til med tomatpuré, salt og pepper.

Ta ut langpannen og hell ut det smeltede fetter. Hell sausen i langpannen. Skåld og flå tomatene og legg også dem i. Når sausen koker i langpannen, skrus varmen ned til 175 C. La kjøttet stå i ovnen i 2-2 1/2 time og drypp det ofte med sausen. Steken kan også dekkes med folie eller et lokk - da slipper vi å dryppe den. Tilsett også eventuelt krydderurtene fra marinaden.

Skrell løken, skrap gulrøttene og skjær dem i staver. Kok grønnsakene såvidt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet. Brun løk og gulrøtter i smør og 2-3 ss sukker. Ta ut langpannen og hell av sausen. Slå av varmen, men la steken stå en stund til i ovnen. Fjern krydderurtene fra sausen, men ikke tomatene. Kok opp sausen og smak eventuelt til med mer krydder og eventuelt noen dråper konjakk.

Skjær steken i skiver, legg dem over på varmt fat og hell litt av sausen over. Pynt fatet med løk og gulrøtter. Server resten av sausen i sausenebb. Til denne retten passer det med kokte poteter, ristet smør og drysset med persille.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10421)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Innbakt biff.Innbakt biff.
Denne retten har 186,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff med bacon.Biff med bacon.
Denne retten har 145,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksestek med grønnsaker.Oksestek med grønnsaker.
Denne retten har 78,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Filet innbakt i skinke.Filet innbakt i skinke.
Denne retten har 91,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Indrefilet med søtpotetpure.Indrefilet med søtpotetpure.
Denne retten har 91,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt høyrygg.Ovnsbakt høyrygg.
Denne retten har 99,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksefilet Wellington.Oksefilet Wellington.
Denne retten har 119,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt indrefilet av storfe.Helstekt indrefilet av storfe.
Denne retten har 90,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Engelsk Roastbeef 3.Engelsk Roastbeef 3.
Denne retten har 82,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff i form.Biff i form.
Denne retten har 176,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Roastbeef.Roastbeef.
Denne retten har 83,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Engelsk roastbeef med yorkshirepudding.Engelsk roastbeef med yorkshirepudding.
Denne retten har 100,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Roastbiff 3.Roastbiff 3.
Denne retten har 136,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff på vinkokte poteter.Biff på vinkokte poteter.
Denne retten har 105,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Roastbiff 2.Roastbiff 2.
Denne retten har 200,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.