Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fransk paté




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Farse:

500grkjøttdeig
250grbaconskiver uten svor
0,5tssalt
1sspotetmel
1krmpepper
1krmmuskat
0,25tstimian
1stkegg
1dlvann
0,5dlhvitvin
1sscognac

Fyll:

100grkokt skinke
8stksorte oliven

Deig:

Egg til pensling
350grhvetemel
150grsmør
1stkegg
1tssalt
1sskaldt vann

Gelé:

2plate(r)gelatin
1,5dlvann
1stkbuljongterning
1sssherry


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Fransk paté med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier249,514 643,71386,98Kcal
Protein10,66198,4016,53gram
Karbohydrat14,15263,3521,95gram
Kostfiber0,7413,771,15gram
Fett16,12300,0125,00gram
Alkohol0,53 %9,860,82gram
Mettet fett7,61141,6311,80gram
Salt1,8834,972,91gram
Pris på oppskriftenKr 6,80Kr 126,56Kr 10,55.-
Hele oppskriften veier1 861 totalt1 861 pr porsj155 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 skiver

Hakk sammen mel og smør. Tilsett egg, salt og vann. Elt hurtig sammen en deig. Sett deigen kjølig i ca. 1 time.

Hold av 2-4 skiver bacon til du skal kle formen. Hakk baconet i en hurtigmikser og tilsett kjøttdeig.

Ha i salt, krydder og potetmel og bland farsen godt sammen.

Bland inn egget og spe med hvitvin, vann og cognac. Sett farsen kjølig.

Kjevl ut 3/4 av deigen til en 3 cm tykk leiv. Smør formen.

Kle en form på ca 1 1/2 - 2 liter med deigen. Legg 2-4 skiver bacon i bunnen. Deigen bør stå ca. 3 cm over kanten.

Legg i halvparten av farsen, legg i skinketerninger og grovhakket oliven. Legg over resten av farsen.

Pensle deigen med egg og legg et deiglokk over. Stikk ut to damphull med en kjernehusutstikker. Pynt lokket med figurer av deig som limes fast med egg. Pensle hele lokket med egg til slutt.

Stek patéen på nederste rille i stekeovnen ved 175 C i ca. 1 1/4 time. Avkjøl den ferdig stekte patéen i formen.

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 minutter. Kok opp vann, sherry og buljong og rør inn gelatinplatene til de smelter. Settes kjølig. Fyll kald, men rennende gelé i hullene på patéen før den settes kjølig ett døgn for å stivne.

Paté serveres for eksempel til forrett skåret i skiver på et salatblad med f.eks. Cumberlandsaus til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8168)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Pate
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.