Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Franskinspirert duerett




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkduer
300grmedisterdeig
100grkyllinglever
2stkeggehviter
1tssalt
2dlfløte
50grfinhakket kokt skinke
30grfinhakkede pistasjnøtter
0,5tsbasilikum
1tstimian
0,5tsmuskat
1dashsmør til bruning
1dlkraft
1dlmadeira
Litt maizena
2stkepler
0,5litervann
100grsukker
rips-, rognebær- eller solbærgelé


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Franskinspirert duerett med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier137,59795,98Kcal
Protein8,5949,69gram
Karbohydrat6,2736,27gram
Kostfiber0,392,26gram
Fett8,1347,03gram
Mettet fett3,8222,10gram
Alkohol0,60 %
Salt0,613,52gram
Pris på oppskriftenKr 8,47Kr 49,00Kroner
Hele oppskriften veier2 314 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ribb duene. Ta ut innmaten og vask dem godt. Tørk dem.

Klipp duene opp på begge sider av ryggbeinet. Duene skal henge sammen i brystet. Bruk en skarp kniv og fjern alle bein, bortsett fra lårbeina.

Lag en farse av medisterdeig, kyllinglever, fløte, eggehviter og krydder. Bland inn finhakket skinke og pistasjnøtter.

Fyll farsen i de åpnede duene, og sy dem igjen til opprinnelig fasong. Brun dem i smør.

Stek duene i ovn ved 180 C i 30 minutter.

Ta duene ut av ovnen når de er ferdige. Hold dem varme.

Kok ut ovnspannen med madeira. Bland utkoket med god kraft og smak til med salt og pepper. Jevn sausen med litt maisenna utrørt i kaldt vann.

Skrell eplene og del dem i to. Hul dem ut med en teskje.

Kok eplene så vidt møre i vann og sukker. Fyll eplene med gelé.

Del duene i to og anrett dem sammen med epler og grønnsaker. Lettkokte sukkererter og ferske gulrøtter smaker godt. Server med stekte eller kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8031)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.