Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Franskinspirert fiskesuppe




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
En fiskesuppe som lages med forskjellige sorter fisk, får en fyldig smak. For å få god kraft bruker vi hode, skinn og bein.

KRAFT

1kgblandet fisk (f.eks. hyse, breiflabb, kveite, småsei, flyndre)
1,5litervann
selleriblader, purregrønt, persillestilker
0,5stklaurbærblad, lite
1tssalt

SUPPE

1stk liteløk, hakket
1feddhvitløk hakket
1skive(r)sellerirot, i terninger
1stkgulrot, i terninger
2ssolivenolje
0,5stkpaprika, i strimler
1krmkarri
2dltomater, hermetiske og hakkede
1,2literfiskekraft
fiskefilet
reker, blåskjell osv.
persille, dill


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Franskinspirert fiskesuppe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier28,64402,64Kcal
Protein4,7066,07gram
Karbohydrat0,496,89gram
Kostfiber0,253,51gram
Fett0,8211,53gram
Mettet fett0,131,83gram
Salt0,344,74gram
Pris på oppskriftenKr 4,09Kr 57,50Kroner
Hele oppskriften veier4 218 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fileter fisken og legg den til side.

Kraft: Fjern gjellene i hodet. Vask bein, hode og avskjær og ha det i en kjele. Tilsett vann, grønt, laurbærblad og salt. Kok opp, skum av, og la det trekke i 20 minutter under lokk. Sil kraften.

Suppe: La løk, hvitløk, selleri og gulrot surre i olje i en kjele på svak varme i 10 minutter. Tilsett paprika og karri og la det få surre litt. Tilsett hakkede tomater og fiskekraft. Gi det et oppkok. Skjær fiskefileten i 2 cm tykke stykker og tilsett i suppen. La suppen stå og trekke like under kokepunktet i 10 minutter eller til fisken er ferdig. Dersom du bruker fast fisk, som breiflabb, steinbit eller kveite, må disse legges i suppen 10 minutter før de lettkokte. Smak til med salt. Tilsett reker og blåskjell like før servering. Dryss persille og dill over. Server suppen med loff til. Rømme kan serveres i en skål for seg.

Fiskesuppe på fransk manèr serveres ofte med ristet loff som legges i tallerkenen før suppen helles over. Revet sveitserost kan serveres til. Rouille (hvitløkmos) serveres i skål, slik at alle kan forsyne seg etter smak og behag.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7005)
Kategori: Suppe
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Seisuppe med skalldyr.Seisuppe med skalldyr.
Denne retten har 67,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Thai fiskesuppe med fløte og sei.Thai fiskesuppe med fløte og sei.
Denne retten har 106,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt sei med kald agurksuppe.Stekt sei med kald agurksuppe.
Denne retten har 83,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Østeninspirert seisuppe.Østeninspirert seisuppe.
Denne retten har 144,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tom yam pla med fløte.Tom yam pla med fløte.
Denne retten har 112,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskesuppe av sei med kokosmelk og sopp.Fiskesuppe av sei med kokosmelk og sopp.
Denne retten har 104,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svensk gul fiskesuppe.Svensk gul fiskesuppe.
Denne retten har 77,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sei- og gulrotsuppe.Sei- og gulrotsuppe.
Denne retten har 83,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.