Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fredagssushi for 2



Fredagssushi for 2 oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Rodriguez
Hjemme hos oss tar sushien snart over tacotronen på Fredager. Vi pleier å lage en sushitallerken med litt forskjellig, og med det fyllet vi har for hånden. Og denne gangen var det bla laks, avocado, agurk og rett og slett pølser i lange skiver i makirullene. Oppskriften viser maki, nigiri og inside/out maki. Obs på at vi skilte pølse og fisk i makirullene, ved å legge fisk bare på den ene halvdelen.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Makirull, vanlig og inside/out og nigiri

3stknoritangblader
250grlaks i lange strimler av blyantykkelse
3dashsalt
400grkokt sushiris
1tswasabi
100gragurk i strimler
100gravocado i strimler
2stkgrillpølse kuttet i lange strimler
2tssesamfrø


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Sesam
Spor-av-melk
Spor-av-sennep
Spor-av-sesam


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fredagssushi for 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier166,07831,18Kcal
Protein7,8339,19gram
Karbohydrat13,1265,67gram
Kostfiber0,683,40gram
Fett8,9944,99gram
Mettet fett2,3511,76gram
Salt0,743,71gram
Pris på oppskriftenKr 5,57Kr 27,88Kroner
Hele oppskriften veier1 001 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Makiruller vanlige: Kok ris etter beskrivelse på posen. Her er en beskrivelse av hvordan man gjør det:
Hvordan koke sushiris

Legg 1 ark med nori på en bambusmatte eller på en tørr fjøl. Dekk 2/3 av norien med ris. Skjær fisken i en bit som er så tykk som en blyant. Skjær agurken litt tynnere enn en blyant. Strø litt salt over agurken. Avokado og pølse skjæres og i strimler. Legg en stripe fisk, pølse, avokado og en bit agurk i midten av risen i full bredde.
Smør over en tynn, tynn stripe washibi. Rull norien sammen i en jevn bevegelse. Fuktigheten fra risen gjør den klebrig så den bør feste seg lett. Skjær makirullen i 8 skiver. For at kniven ikke skal klebe seg fast når du skjærer er det lurt å fukte den litt med en blanding av vann og riseddik.

Makiruller inside/out eller uramaki:
Dette er det samme som makiruller men her er risen på utsiden av noritangen. Fyll i midten som vanlig.
Vi bruker de samme ingrediensene.

1.Legg 1 plate noritang med den blanke side nedover på rullematten med den lange enden ut mot bordkanten. Fukt hendene og fordel ris i et jevnt lag utover hele tangplaten. Legg husholdningsfilm over risen og snu hele greia, så risen vender ned mot matten og med tangen oppover.
2. Skrell og skjær advocadoen og agurk i tynne skiver og fordel en passende mengde i en smal linje på den del av rullen, som er nærmest bordkanten. Fordel deretter lakse og pølsestrimler. Evt smør med litt wasabi.
3. Løft litt opp i den nærmeste ende av rullematten. Rull langsomt i en bevegelse vekk fra kroppen, så tangen omslutter fyllet. Rull videre med et jevnt, fast press og slipp matten og filmen ettersom rullen formes.
4. Hell sesamfrøene ut på en stor tallerken og rull sushien i dem, så risene dekkes av et tynt, jevnt lag.
5. Legg rullen over på et skjærebrett med sammenføyingen nedover. Skjæres i passende stykker

Nigiri:
Klargjør risen. Kutt små/tynne skiver av laksen. Form en drøy spiseskje ris til en fingerform med hendene. Smør hendene inn med en blanding av riseddik og vann, da blir det ikke så klissete. Legg et stykke fisk oppå, evt med litt wasabi under.

Servering og spising
Server alle bitene på ett fat. Hell soyasaus i en liten bolle. Ha evt i litt wasabi som du rører inn med pinnene eller en teskje. Løft sushien med pinnene eller hendene (eller gaffel). Dypp fiskesiden i soyablandingen og spis. Noen dypper rissiden i soya. Det er vanlig å spise en skive syltet ingefær mellom hver bit sushi for å rense smaksløkene.

Når vi bodde i østen for 2 vintre siden, hadde vi en favoritt sushirestaurant som vi spiste ofte på. Og når vi skulle reise hjem fikk vi faktisk en gave av de, ett flott sett med salt/pepper i japansk keramikk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Rosemarie Rodriguez
(Intern: 31844)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Temaki Sushi.Temaki Sushi.
Denne retten har 177,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Maki sushi med laks.Maki sushi med laks.
Denne retten har 141,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fredagssushi for 2.Fredagssushi for 2.
Denne retten har 166,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makiruller med kokt laks.Makiruller med kokt laks.
Denne retten har 161,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Futomaki sushi med laks.Futomaki sushi med laks.
Denne retten har 152,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sushi doughnut.Sushi doughnut.
Denne retten har 144,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Maki med wasabi og laks.Maki med wasabi og laks.
Denne retten har 145,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nigiri sushi med laks.Nigiri sushi med laks.
Denne retten har 180,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Temari sushi.Temari sushi.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sashimi med to sauser.Sashimi med to sauser.
Denne retten har 197,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karibumaki sushi med laks.Karibumaki sushi med laks.
Denne retten har 227,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sushi.Sushi.
Denne retten har 157,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sashimi.Sashimi.
Denne retten har 127,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nigiri Sushi.Nigiri Sushi.
Denne retten har 176,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laks Tataki.Laks Tataki.
Denne retten har 134,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.