Fredagssushi for 2

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Makirull, vanlig og inside/out og nigiri

3stknoritangblader
250grlaks i lange strimler av blyantykkelse
3dashsalt
400grkokt sushiris
1tswasabi
100gragurk i strimler
100gravocado i strimler
2stkgrillpølse kuttet i lange strimler
2tssesamfrø

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 166,07 Kcal
Protein 7,83 g
Fett 8,99 g
Karbo 13,12 g
Pris 5,57.- kr

Hjemme hos oss tar sushien snart over tacotronen på Fredager. Vi pleier å lage en sushitallerken med litt forskjellig, og med det fyllet vi har for hånden. Og denne gangen var det bla laks, avocado, agurk og rett og slett pølser i lange skiver i makirullene. Oppskriften viser maki, nigiri og inside/out maki. Obs på at vi skilte pølse og fisk i makirullene, ved å legge fisk bare på den ene halvdelen.

Fremgangsmåten:

Makiruller vanlige: Kok ris etter beskrivelse på posen. Her er en beskrivelse av hvordan man gjør det:
Hvordan koke sushiris

Legg 1 ark med nori på en bambusmatte eller på en tørr fjøl. Dekk 2/3 av norien med ris. Skjær fisken i en bit som er så tykk som en blyant. Skjær agurken litt tynnere enn en blyant. Strø litt salt over agurken. Avokado og pølse skjæres og i strimler. Legg en stripe fisk, pølse, avokado og en bit agurk i midten av risen i full bredde.
Smør over en tynn, tynn stripe washibi. Rull norien sammen i en jevn bevegelse. Fuktigheten fra risen gjør den klebrig så den bør feste seg lett. Skjær makirullen i 8 skiver. For at kniven ikke skal klebe seg fast når du skjærer er det lurt å fukte den litt med en blanding av vann og riseddik.

Makiruller inside/out eller uramaki:
Dette er det samme som makiruller men her er risen på utsiden av noritangen. Fyll i midten som vanlig.
Vi bruker de samme ingrediensene.

1.Legg 1 plate noritang med den blanke side nedover på rullematten med den lange enden ut mot bordkanten. Fukt hendene og fordel ris i et jevnt lag utover hele tangplaten. Legg husholdningsfilm over risen og snu hele greia, så risen vender ned mot matten og med tangen oppover.
2. Skrell og skjær advocadoen og agurk i tynne skiver og fordel en passende mengde i en smal linje på den del av rullen, som er nærmest bordkanten. Fordel deretter lakse og pølsestrimler. Evt smør med litt wasabi.
3. Løft litt opp i den nærmeste ende av rullematten. Rull langsomt i en bevegelse vekk fra kroppen, så tangen omslutter fyllet. Rull videre med et jevnt, fast press og slipp matten og filmen ettersom rullen formes.
4. Hell sesamfrøene ut på en stor tallerken og rull sushien i dem, så risene dekkes av et tynt, jevnt lag.
5. Legg rullen over på et skjærebrett med sammenføyingen nedover. Skjæres i passende stykker

Nigiri:
Klargjør risen. Kutt små/tynne skiver av laksen. Form en drøy spiseskje ris til en fingerform med hendene. Smør hendene inn med en blanding av riseddik og vann, da blir det ikke så klissete. Legg et stykke fisk oppå, evt med litt wasabi under.

Servering og spising
Server alle bitene på ett fat. Hell soyasaus i en liten bolle. Ha evt i litt wasabi som du rører inn med pinnene eller en teskje. Løft sushien med pinnene eller hendene (eller gaffel). Dypp fiskesiden i soyablandingen og spis. Noen dypper rissiden i soya. Det er vanlig å spise en skive syltet ingefær mellom hver bit sushi for å rense smaksløkene.

Når vi bodde i østen for 2 vintre siden, hadde vi en favoritt sushirestaurant som vi spiste ofte på. Og når vi skulle reise hjem fikk vi faktisk en gave av de, ett flott sett med salt/pepper i japansk keramikk.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Sushi
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Rosemarie Rodriguez
Oppskriften har hatt 819 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 31844)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!