Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frikasseé med rødspette



Frikasseé med rødspette oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Fisk og grønnsaker med en god saus, det er frikassé. Enkelt å lage og en god rett som faller i smak for de fleste barn. Denne retten kan lett varieres med andre grønnsaker og annen fisk.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grrødspettefilet
2stkgulrot
0,5stksellerirot
1stkselleri
13stksukkererter
1stkpersillerot
1bunt(er)vårløk
5dlvann
1tssalt

Frikassésaus

2sssmør
3sshvetemel
5dlvann
1dlmelk
2sspersille, frisk
salt og pepper

Tilbehør

4porsjon(er)potet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Frikasseé med rødspette med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier55,13419,92Kcal
Protein3,7528,56gram
Karbohydrat5,2139,68gram
Kostfiber1,058,00gram
Fett1,9114,55gram
Mettet fett1,007,62gram
Salt0,302,31gram
Pris på oppskriftenKr 4,57Kr 34,81Kroner
Hele oppskriften veier3 047 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens og skjær grønnsakene i pene kubber, terninger eller staver. Sukkerertene deles i to eller tre, vårløken i tykke skiver. Hakk det grønne på vårløken, det har mye smak.
Kok opp vann med salt og kok grønnsakene hver for seg til de er knapt møre.
Det grønne på vårløken skal ikke kokes.
Smelt smøret til sausen, rør inn melet og la det fres i 1-2 minutter. Spe med grønnsakvannet til en fyldig saus.
Spe i fløten og la sausen småsurre i 5-10 minutter Smak til med salt og pepper.
Varm alle grønnsakene i sausen og rør inn det grønne av vårløken og persille til slutt.
Kok opp vann til fisken, tilsett salt.
Skjær fisken i porsjonsstykker og legg dem i.
La fisken trekke til den er så vidt gjennomkokt, 4-6 minutter. Anrett grønnsakene i sausen i et dypt fat og legg fisken over.

Server med kokte poteter eller brød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28907)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Frikasseé med rødspette.Frikasseé med rødspette.
Denne retten har 55,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskegryte med rødspette og reker.Fiskegryte med rødspette og reker.
Denne retten har 65,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskegryte med reker og paprika.Fiskegryte med reker og paprika.
Denne retten har 65,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.