Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frisk fotobær terte




Ingredienser

1/2 kg bringebær
150 g smør
1 eggeplomme
40 g sukker
1/2 dl seterrømme
250 g hvetemel

Vanlijekrem
5 stk eggeplomme
75 g sukker
50 g hvetemel
1/2 l melk
75 g sukker igjen
1 vaniljestang

Appelsinsorbet
200 g sukker
2 1/2 dl vann
saften av en (blod) appelsin
1 eggehvite
2 beger (3 1/2 dl) Yoghurt Naturell


Annonse


Fremgangsmåte:

Dag 1:
De første 3 ingrediensene til vaniljekremen kan gjerne blandes dagen i forveien. Bland hvetemel og sukker, og rør inn eggeplommene. Settes kaldt.

Selve dagen:
Kok opp sukker og vann, og la det putre til det tykner noe. Tilsett appelsinsaft og la blandingen stå i fryseren til den er hard. Kjør i hurtigmikser med eggehvite. Bland inn yoghurt og la massen fryse seg stiv, men ikke hard.
Kjør smør, eggeplommer og sukker i food processor til en glatt masse. Bland inn rømme. Tilsett halvparten av melet, bland sammen og tilsett resten. La deigen hvile i kjøleskap en halv time. Halvparten av bærene gnis gjennom en sikt til saus. Smak til med melis.

Kok opp melk til vaniljekremen med sukker og splittet vaniljestang (både frø og stang skal med). Når det koker helles 1/3 over basisen (fra i går). Rør til alt er glatt. Ha dette tilbake i kjelen og la alt få et raskt oppkok under stadig pisking til det tykner. Skrap ut av kjelen og dryss litt sukker på. Da slipper du snerk. Avkjøl.

Kjevle deigen. Bruk mel på bordet og kjevle forsiktig til 3 mm tykkelse. Stikk ut sirkler med et glass eller lag firkanter med kakespore. Legges på bakepapir og stekes i 180 gr varm ovn 10-13 minutter. Deigen er virkelig sprø, så vær lett på hånden. Legg en kald sprøbunn på hver desserttallerken. Ha på raust med vaniljekrem og dekk til med bringebær. Legg på et par små «egg» appelsinsorbet og drypp litt saus rundt.

Kokkene på Gamle Raadhus serverer en liten sitrussalat i tillegg og pynter med mynteblad.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 21715)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bringebærispai.Bringebærispai.
Denne retten har 239,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bærterte.Bærterte.
Denne retten har 240,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bringebær clafoutis.Bringebær clafoutis.
Denne retten har 172,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bringebærpai 3.Bringebærpai 3.
Denne retten har 311,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Min barndoms bringebærpai.Min barndoms bringebærpai.
Denne retten har 209,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.