Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frisk sitronpai




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Paideig:

4dlhvetemel,
175grsmør/marg.,
1sssukker
1stkegg

Sitronkrem:

4,5dlvann
2dlsukker
1,25dlmaisenna,
3stksitron, saften
4stkeggeplommer,
1stkegg
2stksitroner, skallet
2sssmør

Marengs:

4stkeggehviter,
1,5dlsukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Frisk sitronpai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier211,634 435,51554,44Kcal
Protein3,2968,958,62gram
Karbohydrat25,79540,5367,57gram
Kostfiber0,6313,201,65gram
Fett10,45219,0227,38gram
Mettet fett6,12128,2716,03gram
Salt0,204,180,52gram
Pris på oppskriftenKr 2,36Kr 49,46Kr 6,18.-
Hele oppskriften veier2 096 totalt2 096 pr porsj262 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Til paideigen smuldres mel og smør til en grynet masse. Tilsett sukker og egg og arbeid deigen raskt sammen. La den ligge kjølig en times tid. Kjevle deigen og kle en paiform (ca. 27cm). Prikk bunnen med en gaffel og fest en folieremse rundt kanten. Den hindrer at deigen glir ned under steking. La paiskallet stå kjølig 15 minutter. Stekes ved 200 C ca. 20 minutter.

Krem:
Bland vann, sukker, maisenna og sitronsaft i en kjele og la det koke opp under omrøring. Kokes noen minutter. Visp sammen eggeplommer og egg, rør det i kremen og la det koke opp under visping (bruk trevisp i alum.kjele). Bland i revet sitronskall og smør. La kremen bli kald og ha den i paiskallet. Til marengs vispes eggehvitene til hardt skum. Bland sukkeret forsiktig i. Fordel marengsen over sitronkremen. Settes i ovnen ved 150 C i 10 minutter, eller til marengsen er gyllen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20156)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sitronterter.Sitronterter.
Denne retten har 326,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frisk sitronterte.Frisk sitronterte.
Denne retten har 320,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.