Frisk sitrusgelé

Bilde av Frisk sitrusgelé.
Fotograf: Frukt.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
3stkappelsiner
1stksitron
1stklime
3dlvann
75grsukker
6plate(r)gelatin


Fremgangsmåte:

Smelt gelatinen i ½ dl kokende vann. Skrell en appelsin og skjær ut kjøttet fra alle hinnene i båter. Legg disse i bunnen av en form. Press saften fra sitron og linme og en appelsin. Ha dette i en kjele med vann og sukker. Varm opp til sukkeret er oppløst. Ta av varmen. Press den siste appelsinen og ha den i. Sil alt opp i et litermål, det skulle bli ca. 6 dl. Er det litt lite, tilsett mer vann.
Rør gelatinen ut i sitrusblandingen. Hell litt gelé i formen til å feste frukten. La resten av geléen bli avkjølt, men ikke stivne. Hell den kalde geléen i formen og sett den kaldt for å stivne. Hvelv geléen og pynt med bær og litt krem. Server med vaniljesaus.

Denne oppskriften er laget i samarbeid med Norsk Ukeblad.


Annonse:

Tjenester og info






Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Frukt.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118968412)
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 54,72 Kcal
Protein 1,11 g
Fett 0,08 g
Karbo 11,8 g
Pris 1,62.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!