Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fritert Ishavsrøye med chips



Fritert Ishavsrøye med chips oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd
Om du vil gjøre din egen vri på ishavsrøyen kan prøv denne paneringen med chips og rødbetesalat. Super mat til fest eller som en smårett på tapasbordet!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grishavsrøyefilet uten skinn og ben
50grhvetemel
1tssalt
1tssort pepper
1stkegg
100grpankomel (asiatisk brødkrumme) eller vanlig brødkrumme
olje til frityr

Chips:

200grmandelpoteter uten skall, store
1tssalt
Olje til frityr

Rødbetesalat:

200grrødbeter, bakte eller kokte, uten skinn og stilkfeste
30grkapers
2ssmajones
2ssyoghurt naturell
0,5feddhvitløk, finhakket
0,5tssalt
1tspepper sort, kvernet
45gr(frityrolje, mengden som tas opp av fisken og kun til fettberegning)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fritert Ishavsrøye med chips med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier183,59546,84Kcal
Protein8,4525,17gram
Karbohydrat11,7034,85gram
Kostfiber1,504,47gram
Fett11,1133,09gram
Mettet fett2,005,96gram
Salt1,785,31gram
Pris på oppskriftenKr 8,10Kr 24,13Kroner
Hele oppskriften veier1 191 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Del filetene i porsjonsstykker. Vend disse i pisket egg, deretter i melblanding med salt og pepper og til slutt i pankomel. Friter fiskebitene ved 180 grader til de er gylne. Legg dem over på papir som trekker eventuelt overflødig fett. Dryss på litt salt.

Chips
Skjær potetene i tynne skiver, benytt helst en såkalt mandolin. Skyll potetskivene i kaldt vann og tørk dem godt. Friter potetskivene ved 180 grader til de er gylne. Legg chipsen over på et stykke papir som trekker. Saltes lett.

Rødbetesalat
Riv eller skjær rødbetene i tynne strimler. Grovhakk kapers og ha dem i en bolle sammen med rødbetene. Tilsett de øvrige ingredienser og bland godt. Smak til og sett kjølig frem til servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23292)
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fritert Ishavsrøye med chips.Fritert Ishavsrøye med chips.
Denne retten har 183,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.