Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fritert egg på spinat




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkegg
1pose(r)frisk spinat
1feddhvitløk
2sssmør
olivenolje (frityrolje)
30gr(frityrolje, mengden som tas opp av eggene og kun til fettberegning)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fritert egg på spinat med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier182,28252,80Kcal
Protein6,549,07gram
Karbohydrat0,390,54gram
Kostfiber0,961,33gram
Fett16,9623,52gram
Mettet fett7,4410,32gram
Salt0,360,50gram
Pris på oppskriftenKr 8,96Kr 12,43Kroner
Hele oppskriften veier555 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skyll spinaten grundig og skjær vekk de groveste stilkene. Smelt smøret i en kjele, ha i spinaten og litt vann. Stikk en gaffel i hvitløkfeddet og bruk hvitløksgaffelen til å røre rundt i spinaten mens den langsomt faller sammen. Ha eventuelt på lokk for å få den ferdig.

Varm olivenoljen sakte i en vid kjele til det så vidt småbobler rundt et treskaft når du stikker det nedi. Oljen bør stå 2-3 cm opp på kjelekanten. Knekk egget oppi en kopp uten at plommen sprekker og senk koppen ned mot oljen og la det gli uti, pass på at det ikke spruter.

Prøv å samle eggehviten rundt plommen med en skje og øs olje over det. Friter til det hele stivner og blir gyldent.

Ta det ut med en hullsleiv og la det renne av på kjøkkenpapir. Server på spinat, som også har fått renne av seg.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12356)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.