Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fritert hvitting med kryddersmør




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stk filethvitting
1stksitron, saften
1sspersille, hakket
0,5literoljeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
3sshvetemel

Frityrrøre:

2dlhvetemel
0,5tssalt
1stkegg
2dllettøl
2ssolje

Kryddersmør:

200grmeierismør, romtemperert
3sspersille, hakket
0,5stksitron, saften av
1tshakket syltet estragon
50gr(frityrolje, mengden som tas opp av fisken og kun til fettberegning)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fritert hvitting med kryddersmør med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier235,491 035,71Kcal
Protein7,5533,21gram
Karbohydrat8,3136,55gram
Kostfiber0,431,89gram
Fett18,7882,60gram
Mettet fett9,3040,90gram
Alkohol0,31 %
Salt0,522,27gram
Pris på oppskriftenKr 4,90Kr 21,55Kroner
Hele oppskriften veier1 759 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Flå hvittingfiletene og tørk dem godt. Legg dem på en tallerken og press sitronsaft. Dryss over persillen. Snu dem et par ganger, og la dem ligge og trekke i sitronsaft og persille mens du lager frityrrøren og kryddersmør.

Frityrrøre lages enkelt ved å vispe sammen hvetemel, salt, egg og øl. La den svelle i ca 30 minutter.

Bland alle ingrediensene godt. Fukt et stykke matpapir og rull smøret inn som en pølse. Legg smøret i kjøleskap så det blir kaldt.

Tilbered fisken. Varm olje i en jerngryte. Ta filetene ut av sitronmarinaden og tørk dem. Vend dem så i hvetemel før de dyppes i frityrrøren.

Stek dem sprø og lysebrun i varm olje. Snu dem med en tresleiv. Når de er ferdig legges de på papir for å trekke ut oljen. Salt dem.

Anrett de friterte filetene på fat. Skjær kryddersmøret i skiver, ca 2 cm tykke. Legg smørskivene på en sitronskive, og plasser et stykke på hver filet. Sitronen hindrer smøret i å smelte utover fisken. Server med salat og kokte smørstekte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11923)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.